Ajax presenteert enorme halfjaarcijfers: 53 miljoen euro winst

19 februari 2020, 12:12

Ajax heeft over het eerste half jaar van het seizoen 2019/2020 een nettowinst van 53 (!) miljoen euro geboekt. Dat is ruim twee keer zo veel als waarop de teller vorig seizoen halverwege stond, toen de nettowinst met ruim twintig miljoen ook al enorm was. Over het gehele vorige seizoen werd een winst van 51 miljoen euro genoteerd, waardoor de Amsterdammers financieel opnieuw op de goede weg zijn.

Dat heeft Ajax laten weten via de officiële kanalen. De netto omzet is tot dusver 110 miljoen euro, dat is gestegen door een stijging van de merchandise omzet en TV baten, de Johan Cruijff Schaal-winst en een stijging van de verkochte seizoenkaarten, business-seats en skybox-plaatsen. 

Door alle successen stegen de bedrijfslasten van Ajax overigens ook met ruim zestien miljoen euro, desondanks is het bedrijfsresultaat met ruim zeventien miljoen euro nog wel positief. Het saldo vergoedingssommen valt met name door de transfers van Matthijs de Ligt en Kasper Dolberg met 54 miljoen euro positief uit. De overgang van Hakim Ziyech naar Chelsea is uiteraard nog niet opgenomen in deze cijfers. Het totaal eigen vermogen stijgt met ruim vijftig miljoen euro naar € 261,7 miljoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen