Wenger oppert een nieuwe buitenspelregel bij FIFA

Wenger oppert een nieuwe buitenspelregel bij FIFA

19 februari 2020 – Arsène Wenger gaat een verandering in de buitenspelregel voorstellen. De Fransman heeft een rol bij de FIFA om mee te denken over spelregelveranderingen en heeft geopperd om de criteria voor buitenspel om te draaien: als er een lichaamsdeel waarmee je mag scoren op gelijke hoogte of achter de verdediging staat, is er géén sprake van buitenspel.Dat schrijft SkySports althans. Wenger nam de functie van Marco van Basten over om mee te denken over nieuwe spelregels namens de FIFA en pleit ervoor om nog voor het EK 2020 deze verandering van regels door te voeren. Het wordt ook wel omgeschreven als de daglichtregel: is er geen streepje licht tussen aanvaller en verdediger? Dan is het geen buitenspel. Als aanvaller is het dus pas buitenspel, als je met het je hele lichaam (althans, delen waarmee je kunt scoren) achter de laatste verdediger staat.

Lees ookWenger bij FIFA aan de slag als directeur voetbalontwikkeling

Daarmee is de aanvaller in het voordeel, zo blijkt uit de cijfers. Volgens Wenger waren er al tien extra doelpunten gevallen met de nieuwe regels in de Premier League dit seizoen. In Engeland worden de fans gek van het milimeterwerk bij de VAR, van lichaamsdelen die wel of niet buitenspel staan. Het kan niet voorkomen dat er alsnog naar milimeters gekeken moet worden, maar het aantal situaties zal flink verminderen.

Wenger – die overigens ook wil kijken naar een manier om de communicatie van de VAR te verbeteren – heeft het aangedragen bij de FIFA, die het op 29 februari gaat voorstellen bij de International Football Association Board (IFAB). Als zij het goedkeuren, dan kan er op het EK al gespeeld worden met de nieuwe regel.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020

  3. zaterdag 28 maart 2020