Visser steunt Jans: "Hij blijft bij ons erelid en altijd welkom"

19 februari 2020, 09:36

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser heeft het opgenomen voor de bij FC Cincinnati vertrokken Ron Jans. Ondanks de racisme-rel in Amerika heeft de preses laten weten dat het icoon van de club altijd welkom blijft in Zwolle. "Hij blijft bij ons erelid en altijd welkom."

Dat vertelt hij tegenover De Stentor. "Vreselijk dat hem dit overkomt. Ik ken hem heel goed, dit doet geen recht aan de mens Ron Jans. Ron is juist sociaal maatschappelijk bewogen. Toen we met PEC Zwolle op trainingskamp waren in Zuid-Afrika, wilde hij per se dat die jongens ook de townships en Robbeneiland bezochten, juist om ze bewust te maken van de gevolgen van racisme", herinnert Visser. "Ron is een oer-correcte man, een wereldverbeteraar."

Lees ook: Steun voor geschorste Jans: "Te gek voor woorden"

Hoe het toch mis kon gaan bij de MLS-club, weet Visser niet. "Hij heeft zich kennelijk niet gerealiseerd hoe zwaar beladen dat n-woord is in Amerika. Dat land lijkt heel open en vrij, je denkt soms dat alles kan, maar is aan de andere kant op sommige vlakken zéér puriteins", aldus de voorzitter van PEC Zwolle. "Het n-woord is not done, maar Ron heeft dit nooit bewust op racistische wijze bedoeld. We zouden er hier in Nederland ook anders mee omgaan. Ik heb zeer met hem te doen.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen