Spoorboekje: Ajax en AZ in actie in knock-outfase Europa League

20 februari 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 20 februari.

Specials

Tops en flops

Zoals altijd zet FCUpdate.nl na de Champions League-speelronde de belangrijkste tops en flops op een rij. Wie presteerden goed en wie juist niet in de eerste ronde van de knock-outfase?

AZ treft relatief onbekend LASK: "Ze hebben iedereen verrast"

Na drie jaar afwezigheid treedt AZ vanavond aan in de knock-outfase van de Europa League. Tegenstander in de zestiende finales is het relatief onbekende LASK Linz, de Oostenrijkse club die eerder in het toernooi PSV vernederde. Wat kan AZ verwachten van de verrassende koploper van de Oostenrijkse Bundesliga? FCUpdate.nl deed navraag bij voetbaljournalist Lee Wingate.

Wedstrijden

AZ – LASK Linz (21.00 uur)

Na een mindere reeks in de competitie moet AZ de rug rechten, maar dat wordt allesbehalve een makkelijke opgave tegen LASK Linz. De Oostenrijkse ploeg won eerder in de Europa League al met 4-1 van PSV en afgelopen weekend bond het RB Salzburg aan de zegekar. Hoe vergaat het de ploeg van Arne Slot, ook nog eens zonder Fredrik Midtsjø? 

Bayer Leverkusen - FC Porto (21.00 uur)

Peter Bosz zit in een goede periode bij Bayer Leverkusen: de ploeg blijft winnen in de Bundesliga, DFB-Pokal en mag het nu ook laten zien in de Europa League. Vorig seizoen werd het in de eerste ronde in de knock-outfase al uitgeschakeld door FK Krasnodar, dat zal de Nederlandse coach beter willen zien. FC Porto won recentelijk knap van Benfica en zit ook in een goed momentum. 

Getafe – Ajax (18.55 uur)

Na de uitschakeling in de Champions League, wacht voor Ajax opnieuw een zwaar karwei tegen Getafe. Die ploeg won enkele weken geleden afgetekend van Valencia, dat voor de knock-out van de Amsterdammers in het miljardenbal zorgde. En dan moet het ook nog eens keeper Andre Onana missen, waar Bruno Varela niet de meest zekere stand-in lijkt…

Voetbal op tv

18.55 uur: Club Brugge – Manchester United, Canvas, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Eintracht Frankfurt – RB Salzburg, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Getafe – Ajax, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: AZ – LASK Linz, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Bayer Leverkusen – FC Porto, FOX Sports 1, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Olympiakos – Arsenal, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: AS Roma – AA Gent, Canvas, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen