De ongekende cijfers van Dortmund-fenomeen Haaland

De ongekende cijfers van Dortmund-fenomeen Haaland

19 februari 2020 – Erling Haaland maakt indruk, heel veel indruk. De Noorse aanvaller maakte dinsdagavond tegen Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League opnieuw twee treffers namens Borussia Dortmund en daarmee zijn de statistieken van de spits nóg indrukwekkender dan ze al waren. Een overzicht van de cijfers van de aanvaller in Duitse dienst."Ik kan nog veel beter", glimlachte de Noor na zijn optreden tegen Paris Saint-Germain, waarin hij opnieuw scoorde bij zijn debuut namens BVB in die competitie. In de Bundesliga begon hij met drie (!) treffers tegen FC Augsburg, terwijl hij in de DFB-Pokal tegen Werder Bremen één goal voor zijn rekening nam bij zijn debuut. Bij elk debuut in een nieuwe competitie scoorde hij vooralsnog dus. In totaal staat de teller na zeven wedstrijden op elf doelpunten, waarmee hij vooralsnog binnen elke veertig minuten voetbal heeft gescoord.

Lees ookHaaland ijzig kalm na fenomenaal debuut: "Ik ben heel relaxed" 

Haaland werd bovendien gekozen tot Man-of-the-Match en was blij met die prijs, maar keek vooral naar het resultaat. "Dit resultaat is erg gevaarlijk, want PSG heeft een sterke ploeg en kan ons zeker nog uitschakelen", waarschuwde hij zijn ploeggenoten alvast voor de return. Eerder werd Haaland ook al gekozen tot speler van de maand in de Bundesliga, vanwege zijn uitstekende start bij Borussia Dortmund. Geen speler die er ooit in slaagde om in zijn eerste zeven wedstrijden elf keer te scoren, bovendien scoorde sinds de Haaland-transfer geen speler op de Europese velden vaker dan de Noorse spits.

Enorme sprint
Niet alleen met zijn treffers komt hij tot indrukwekkende cijfers, ook toonde de Noor zich tegen PSG razendsnel. Tegen PSG noteerde hij een sprinttijd van 6,64 seconden over liefst zestig meter bij een counter, wat maar drie tienden langzamer is dan de sprint van wereldkampioen Christian Coleman en heel dicht in de buurt zit van het Noorse all-time record. Omdat ploeggenoot Jadon Sancho Haaland over het hoofd zag, werd het geen doelpunt.

Nog wat statistieken


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 2 april 2020

  2. woensdag 1 april 2020