Jans keert nooit meer terug in de MLS: "Jammer"

Jans keert nooit meer terug in de MLS: "Jammer"

19 februari 2020 – Ron Jans sluit uit dat hij ooit nog aan het werk gaat in de MLS. De oefenmeester stapte dinsdag na een vervelend racistisch incident op bij FC Cincinnati, maar kreeg vervolgens nog een volle laag kritiek over zich heen van de spelersvakbond in de Verenigde Staten. Zo werd hij van nog meer racistische acties beschuldigd. "Ik ga niet meer terug en ik denk ook niet dat de MLS blij is als ik zou terugkomen."Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Voorzitter Jeff Berding was tijdens een persconferentie keihard en zei dat er veel meer speelde dan het ene incident in de kleedkamer, gebaseerd op verhalen van de Amerikaanse spelersvakbond MLSPA. Zo zou de coach volgens de MLSPA manipulatief zijn geweest en strategisch hebben gelekt naar de media. Jans kan zich daarin niet herkennen.

Lees ookJans stopt bij FC Cincinnati: hoe kon het incident zo ontsporen?

"Ik ga hier verder niet tegen strijden en niet op in, want ze zullen het mij toch blijven verwijten", stelt hij. "Laat ik het er maar bij laten en hopen dat de mensen door dit soort zaken heen kunnen kijken. Mezelf steeds verdedigen, daar heb ik helemaal geen zin in. Ik weet wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik wel en niet heb gedaan. Heel veel mensen weten dat gelukkig. Dit maakt de beslissing om naar huis te gaan alleen maar een betere."

De coach heeft het gevoel dat de spelersvakbond hierop uit was. "Als zij dat vinden, dan is daar moeilijk iets tegenin te brengen. Het enige wat je kan hopen, is dat alles dan maar bij de feiten wordt gehouden. Maar volgens mij verschillen wij over de feiten dan van mening", aldus de coach. "Jammer dat het zo moet gaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020

  3. zaterdag 4 april 2020