Jans: "Ik word afgeschilderd als manipulator en leugenaar"

18 februari 2020, 23:35

Ron Jans reageert verbijsterd op de persconferentie van Cincinnati. Voorzitter Jeff Berding beweerde, op basis van het onderzoek naar Jans, dat er meer speelde rondom de trainer. "Dit komt heel hard binnen", aldus Jans, die dinsdag vertrok bij de MLS-club.

Berding vertelde dinsdagavond (Nederlandse tijd) dat ervaringen uit de kleedkamer anders waren dan Jans had verteld. Volgens de preses waren er meer verhalen boven water gekomen en was er voor Jans geen plek meer bij Cincinnati. "Er wordt nu een heel ander verhaal verteld. Ik word afgeschilderd als manipulator en leugenaar. Dat ben ik niet", zegt Jans tegen de NOS. "Er zou wel sprake kunnen zijn van een cultuurverschil. Ik ben mogelijk te naïef geweest. Hier kan ik niet tegen vechten."

Lees meer: Jans stopt bij FC Cincinnati: hoe kon het incident zo ontsporen?

Kort voor de persconferentie kwam de Amerikaanse spelersvakbond MLSPA met een bikkelhard statement. Daarin werd gezegd dat het verhaal over het N-woord in combinatie met een rapnummer onjuist is en dat er werd gemanipuleerd en gelekt naar de pers. Op die beschuldigingen wil Jans inhoudelijk niet reageren. "Daar valt niet tegen te vechten", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen