Liverpool loopt zich stuk op muur na droomstart Atlético Madrid

Liverpool loopt zich stuk op muur na droomstart Atlético Madrid

18 februari 2020 – Atlético Madrid heeft een goede stap gezet in de richting van de kwartfinale van de Champions League. De Spanjaarden wonnen in het eigen Wanda Metropolitano met 1-0 van bekerhouder Liverpool door een doelpunt van Saúl Níguez. Doordat die treffer al heel vroeg viel, veranderde de wedstrijd in een schaakspel, waarbij Atlético alle stukken met strak verdedigen zonder veel moeite op het bord liet staan.Atlético Madrid begon furieus aan het duel in eigen huis. De nummer vier van de Spaanse La Liga zag die sterke start uiteindelijk zelfs leiden tot een hele vroege voorsprong. Nadat twee dreigende voorzetten nog waren afgeslagen, leverde een door Virgil van Dijk weggeven hoekschop al na vier minuten de 1-0 op. Saúl werkte de corner van Koke binnen en zorgde zo voor een droomstart. Van buitenspel was geen sprake, omdat de bal via Fabinho bij Saúl terechtkwam.

Belegering 
Het elftal van Diego Simeone had precies wat het wilde en met de voorsprong op zak trok de ploeg zich meteen massaal terug. Liverpool kreeg de bal en kon aan de belegering van het Spaanse strafschopgebied gaan beginnen. Atlético kwam er nauwelijks meer uit, maar op de momenten dat het uitbrak, leverde dat wel steeds gevaar op. Zo zagen Angel Correa en Renan Lodi dat hun goede voorzetten niet binnengelopen konden worden door een ploeggenoot. In dat laatste geval moest Andy Robertson nog met een uiterste inspanning voorkomen dat het 2-0 werd.

Aanstaand Premier League-kampioen Liverpool creëerde ondanks het vele balbezit geen enkele kans, zelfs nadat Atlético een aantal keer simpel de bal had verspeeld. De bezoekers moesten doelman Alisson bedanken dat hij de 2-0 van Álvaro Morata voorkwam na een goede kapbeweging.

Afgekeurd
Pas na een kwart wedstrijd schoot Liverpool voor het eerst tussen de palen, maar de treffer van Mohamed Salah werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Salah zou later in de eerste helft nog een gevaarlijk schot geblokt zien worden, maar verder dan wat afstandsschoten kwam de equipe van Jürgen Klopp niet. Op basis van het aantal kansen was de ruststand dan ook terecht 1-0.

Het spelbeeld aan het begin van de tweede helft was onveranderd. Atlético nam weinig risico en Liverpool moest opnieuw proberen de muur van tegenstand te doorbreken. Het had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door de spaarzame kansen ook meteen te benutten, maar dat gebeurde niet. De vrijstaande Salah kopte bijvoorbeeld een uitstekende voorzet van Joe Gomez hard naast. En zo'n twintig minuten voor tijd schoot Jordan Henderson de bal in een overvol strafschopgebied ook net naast de verkeerde kant van de paal. Atlético meldde zich nog maar heel zeldzaam aan de overkant en kon een vlammend schot van Lodi als enige aanvallende wapenfeit noteren.

Neutrale toeschouwers
Voor de neutrale toeschouwers was het achteraf jammer dat Atlético Madrid al zo vroeg op voorsprong was gekomen. De ploeg trok een strakke 4-4-2 op, bouwde het zestienmetergebied vol en zelfs het zo goedlopende Liverpool kwam daar maar niet tussendoor. De bezoekers probeerden het vooral met voorzetten, omdat korte combinaties gedoemd waren te mislukken rond de volgepakte zestien en Liverpool haar gevreesde counters niet kon uitvoeren. Door de winst van Atlético zal het spelbeeld in de return niet veel anders zijn. Liverpool heeft het geluk dat de schade met één tegengoal meevalt en het op Anfield dus nog genoeg mogelijkheden heeft om dat goed te maken. Vorig seizoen zagen we dat de ploeg daar een meester in is.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020

  3. dinsdag 7 april 2020