Fenomeen Haaland slaat opnieuw toe en velt PSG

18 februari 2020, 22:51   Bijgewerkt: 18 februari 2020, 23:09

Borussia Dortmund heeft het eerste duel van het tweeluik met Paris Saint-Germain met 2-1 gewonnen. Grote man in het duel dat pas na rust kon amuseren was de Erding Braut Haaland, die twee doelpunten voor zijn rekening nam. Neymar deed tussendoor nog iets terug namens de gasten.

Beide ploegen maakten er voor rust een weinig spectaculair duel van. Dat was met name te wijten aan Paris Saint-Germain, dat in het eerste bedrijf nagenoeg niets liet zien. De beste mogelijkheid voor de gasten was een vrije trap van Neymar, die net naast het doel van Dortmund-doelman Roman Bürki zeilde. Het was exemplarisch dat een standaardsituatie voor het meeste gevaar zorgde aan Franse zijde.

Niet veel later leek de thuisploeg voor het eerste gevaarlijk te kunnen worden, maar Jadon Sancho verzuimde de bal mee te geven aan de vrijlopende Erling Braut Haaland. Ruim tien minuten later kreeg diezelfde Sancho de beste kans van de eerste helft. Hij schoot de bal richting de verre hoek, maar Keylor Navas bracht prima redding. Haaland deed tien minuten voor rust voor het eerst van zich spreken, maar het schot van de Noor belandde in het zijnet. Zodoende zochten de ploegen de kleedkamers op met de welbekende brilstand.

De tweede helft kwam pas na ruim een uur spelen echt op gang. Waar de ploeg uit de Franse hoofdstad ook na rust aanvankelijk weinig liet zien, was de eerste kans toch voor het team van trainer Thomas Tuchel. Kylian Mbappé lost een snoeihard schot, dat werd gered door Bürki. Een minuut later loste Achraf Hakimi aan de andere kant een schot, maar ook zijn inzet was niet succesvol.

Daarmee was de koek echter nog niet op. Ruim tien minuten voor tijd zorgde opnieuw Haaland voor het hoogtepunt van het duel. De Noor schoot op prachtige wijze de 2-1 tegen de touwen: hij schoot de bal buiten de zestien kiezelhard in de bovenhoek. De grootste kans was in het vervolg voor Hakimi, maar de Marokkaan schoot de bal voorlangs. Ondanks die misser hebben de Duitsers op voorhand de beste papieren voor de return.