Jans vreesde verdeeldheid als hij terugkeerde bij selectie

Jans vreesde verdeeldheid als hij terugkeerde bij selectie

18 februari 2020 – Ron Jans heeft met een verdrietig gevoel gereageerd op zijn vertrek bij FC Cincinatti. De oefenmeester besloot uiteindelijk om zelf op te stappen bij de MLS-club, aangezien er geen perspectief meer was vanwege een racistisch incident. De coach was bang voor een tweespalt in de selectie bij zijn terugkeer en dacht niet meer optimaal te kunnen werken."Gedurende het onderzoek krijg je dingen mee en bekruipt je het besef, dat áls je terugkeert, de kleedkamer misschien verdeeld is en dat je niet weet wie je nog kunt vertrouwen", stelt Jans tegenover De Telegraaf. "De club en ik hebben besloten dat dit daarom de beste oplossing is, omdat ik niet meer kan werken zoals ik dat graag had willen doen. Er werden tijdens het onderzoek ook nog een aantal dingen aangehaald waarvan ik dacht: nou… kom zeg, daar zit echt helemaal niets achter."

De uitkomst van het onderzoek doet uiteindelijk niet meer ter zake, maar had nog slechter kunnen aflopen voor Jans dan een ontslag. Hij had in elk geval niet het gevoel nog terug te kunnen keren. "Ik had dit niet zien aankomen, het is een heel lastige situatie, maar ik voel me sterk. Ik heb een hartstikke mooie periode gehad en volgens mij stond het niet in het persbericht van de club, maar ik wil iedereen binnen de club en zéker ook de fans en eigenaren bedanken. Het was prachtig, met helaas een abrupt en slecht einde."

Lees ook: Officieel: Jans stapt op bij FC Cincinnati door racisme-incident

Sportief gezien is het voor Jans een enorme aderlating: vorig seizoen stapte hij in het eerste jaar van FC Cincinnati in, toen het sportief gezien kansloos was op de play-offs. Dit seizoen kon hij zijn eigen team opbouw, was hij tevreden over de vorderingen in de voorbereidingen en kon gaan oogsten komend seizoen. Die kans krijgt Jans door dit incident uiteindelijk dus niet.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020