Jol over ADO Den Haag: "Situatie is al jaren instabiel"

18 februari 2020, 14:15   Bijgewerkt: 18 februari 2020, 17:57

Martin Jol gelooft nog altijd in handhaving voor ADO Den Haag, maar maakt zich wel serieuze zorgen over ADO Den Haag. De adviseur van de Hofstedelingen gaat in op de situatie bij zijn club, waar hij een nieuwe structuur wil aanbrengen. "Buiten die paar jaar met Dimitri Bulykin en Frantisek Kubik is de situatie al jaren instabiel. Ik verbaas me over reacties van mensen. Ze verwachten dat ADO in december en januari bovenin meespeelt."

"Het is te gek voor woorden dat een jongen van 21, Sam Stubbs, de leider moet worden", zegt Jol in gesprek met Omroep West. "Jongens als Lex Immers, Aaron Meijers, Michiel Kramer, Tomas Necid en Tom Beugelsdijk kunnen misschien het verschil maken. De versterkingen die in de winterstop zijn gehaald, hebben tijd nodig. Daarom weet Pardew ook niet wat zijn beste team is."

Dat ADO Den Haag veel Engelsen haalde in de winterstop, vindt Jol niet gek. In de Eredivisie ziet hij weinig mogelijkheden. "Wie zou je halen? ADO heeft geen miljoenen te besteden. Wat iedereen vergeten is, is dat er afgelopen zomer acht spelers zijn gehaald en die hebben een vermogen aan salaris gehad. Vijf daarvan zijn er alweer weg", aldus Jol, die vindt dat spitsen Michiel Kramer en Tomas Necid niet hebben gebracht wat zou moeten.

Lees ook: Pardew onder vuur bij ADO: "Lachertje

Jol spreekt zijn zorgen uit, maar denkt dat ADO de nacompetitie kan halen en daarin kan overleven. Als adviseur blijft hij overigens op afstand van het eerste team. "Ik ga Mohammed Hamdi helpen een nieuwe structuur op te zetten. Dat de opleiding tot wasdom komt", aldus de oud-trainer, die stelt dat ADO Den Haag het al jarenlang moeilijk heeft. "In de toekomst wil ik dat jongens als Becker weggaan voor vijf miljoen. Hoe kan het zijn dat El Khayati, die zoveel doelpunten heeft gemaakt en assists heeft gegeven, voor een habbekrats weggaat en niet voor tien miljoen? Dan vraag ik me af hoe dat mogelijk is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen