Lijnders vol lof over Klopp: "Hij is een vriend van de spelers"

18 februari 2020, 11:02

Liverpool's assistent-trainer Pepijn Lijnders is vol lof over succescoach Jürgen Klopp. Na de winst in de Champions League van vorig seizoen, staat de ploeg in de Premier League ook op winnen en probeert het vanaf dinsdagavond ook vol om de titel in het miljardenbal te prolongeren. "Jürgen is een vriend van de spelers, maar niet hun beste vriend."

Dat vertelt hij tegenover de Volkskrant over de oefenmeester. "Je kunt je geen betere leider voor deze club voorstellen dan Klopp. Als motivator. Qua leiderschap. Qua innovatie. Hij geeft iedereen vertrouwen en vrijheid. Hij kan mensen hard raken in hun ziel. Direct. Het lijkt alsof er geen ego bestaat bij ons, terwijl dat natuurlijk wel zo is. Want iedere speler moet elke dag voor zijn plek vechten", vertelt Lijnders, die als rechterhand nauw betrokken is bij het proces.

"Jürgen is eindverantwoordelijk en ik ben voor de planning, het organiseren van het weekprogramma, de trainingsvormen, de training zelf, de voorbereiding op wedstrijden. Jürgen zei: 'Je kunt hoofdtrainer bij mij zijn, zonder alle druk en commotie.' Ik ben hier op mijn plek. We vertrouwen elkaar honderd procent. Elke dag zijn er tientallen beslissingen te nemen. Je moet precies weten wat je wilt", aldus Lijnders. 

Blessure-nieuws

Liverpool is voor het treffen met Atlético Madrid vrijwel volledig fit. Xherdan Shaqiri en Nathaniel Clyne zijn de enige afwezigen bij Liverpool. Bij de opponent keren Diego Costa en Jose Gimenez wel weer terug bij de selectie, maar João Félix, Kieran Trieppier en Hector Herrera ontbreken wel bij de Spaanse ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen