Lampard boos op VAR, Maguire wilde Batshuayi 'beschermen'

18 februari 2020, 09:01

Frank Lampard voelde zich maandagavond bestolen bij de nederlaag tegen Manchester United. De manager van Chelsea zag hoe van zijn team twee treffers werden afgekeurd, maar bovenal hoe Harry Maguire ondanks een natrappende beweging richting Michy Batshuayi géén rode kaart kreeg. "Juist hier is de VAR voor bedoeld. Ze hadden het niet bij het juiste eind."

Dat zei de coach tegenover de BBC. "Harry Maguire had natuurlijk moeten vertrekken met een rode kaart, dat is duidelijk. Zoiets verandert de wedstrijd", vond de oefenmeester, die met Chelsea uiteindelijk met 0-2 verloor van Manchester United. Daarnaast vond Lampard dat een van beide Chelsea-goals goedgekeurd had moeten worden. "Het was César Azpilicueta die eerst een duw in de rug kreeg", zei hij over de eerste treffer waar een streep doorheen ging, vanwege een duw van de Chelsea-captain. 

Manchester United-kamp

Maguire zelf was zich overigens van geen kwaad bewust bij zijn actie op Batshuayi. Hij probeerde de spits naar eigen zeggen juist op te vangen en te beschermen. "Ik wist dat hij ging vallen, dan is het een natuurlijk reactie om je been te strekken", zei de centrale verdediger, die steun kreeg van coach Ole Gunnar Solskjaer, die juist zei dat hij zichzelf beschermde in het duel en het daarom geen rode kaart vond.

Lees ookAvond vol met pech resulteert in nederlaag Chelsea tegen United

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen