Steun voor geschorste Jans: "Te gek voor woorden"

18 februari 2020, 09:11

Ron Jans heeft opnieuw steun gekregen naar aanleiding van de schorsing die de coach van FC Cincinnati kreeg. De oefenmeester is inmiddels al een week voor de groep weggehaald, vanwege racistische motieven, omdat hij een rapnummer meezong met het woord 'nigger' erin. Hij moet zelfs serieus vrezen voor zijn baan. "Als je één ding niet op hem kon aanmerken, was het iets in de richting van racisme."

Dat vertelt Hans Nijland, die 8,5 jaar samenwerkte met de oefenmeester bij FC Groningen, tegenover De Telegraaf. "Ron is een mensenmens, zijn omgang met anderen is een gave. Hij ging met PEC Zwolle, waar mijn zoon Stef toen speelde, naar Robben-eiland in Zuid-Afrika. Vond hij belangrijk om jongens mee te geven. Ron Jans en racisme, dat past totaal niet bij elkaar. Te gek voor woorden", vertelt hij. In dezelfde krant neemt ook Bram van Polen – met wie hij samenwerkte bij PEC Zwolle – het voor zijn oude coach op. "Het voelt alsof ik iemand moet verdedigen, bij wie zoiets nooit aan de orde kan zijn."

Lees ook: Jans: "Ik hoop dat men ziet dat dit een enorm misverstand is"

Gertjan Verbeek vertelt tegenover het Dagblad van het Noorden dat Nederlanders soms anders in elkaar steken dan de buitenlanders, zo merkte hij ook bij Adelaide United. "Wij zijn als Nederlanders vaak heel uitgesproken, maar daar zitten ze in rest van de wereld meestal helemaal niet op te wachten." Als voorbeeld noemt hij de Onafhankelijkheidsdag in Australië. "Dat is hier een soort Zwarte Pietendiscussie. Hoe goed je bedoelingen ook zijn, je kunt er als buitenlander beter niks over zeggen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen