Weghorst over EK: "Mezelf niets kunnen verwijten"

18 februari 2020, 08:02

Wout Weghorst droomt hardop van deelname aan het EK 2020 in de komende zomer. Aangezien het Nederlands elftal voorin met de nodige blessures kampt en de aanvaller van VfL Wolfsburg de doelpunten aaneen blijft rijgen, gelooft de oud-spits van Heracles Almelo en AZ in zijn kansen. "Het zou heel bijzonder zijn om zelf op dat podium te staan."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Hoe groot zijn speelkansen zijn nu Donyell Malen en Memphis Depay met een zware blessure kampen en andere spitsen minder in vorm zijn, durft Weghorst – die onder bondscoach Ronald Koeman vaak afviel na de voorselectie - niet te zeggen. "Dat is niet aan mij. Tot het zover is moet ik er gewoon voor zorgen dat ik mezelf niks kan verwijten. Dat ik goed presteer met Wolfsburg in de Bundesliga. Dan zien we daarna vanzelf wat er gaat gebeuren."

In het EK heeft hij nog wel geloof, in de topscorerstitel van de Bundesliga (nu achtste plaats met tien treffers) gelooft de sterke spits in elk geval niet meer. "Nee, dan moet ik er nog wel heel veel scoren", doelde hij op de 23 treffers van de huidige topscorer Robert Lewandowski (Bayern München). "Ik had aan het begin van het seizoen gezegd dat ik er dertien wilde maken. Mensen vonden dat wat aan de lage kant, omdat ik er vorig seizoen zeventien maakte, maar scoren in de Bundesliga is niet zo makkelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen