Ajax-fans welkom bij eventuele bekerfinale tegen Feyenoord

Ajax-fans welkom bij eventuele bekerfinale tegen Feyenoord

17 februari 2020 – Ajax-fans zijn bij een eventuele bekerfinale tegen Feyenoord welkom in De Kuip. Dat verzekert Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam. Om de finale te bereiken moet Ajax afrekenen met FC Utrecht en Feyenoord met NAC Breda. De eindstrijd staat gepland voor zondag 19 april.In 2009 besloten burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam na rellen een spreekkoren een verbod op uitsupporters in te stellen. Daarom werd de bekerfinale van 2010 tussen Ajax en Feyenoord al eens over twee wedstrijden gespeeld. Tot zo'n maatregel zal het dit keer normaliter niet komen.

"Het verbod op het toelaten van uitsupporters geldt alleen voor de competitie en niet voor de beker", zegt Aboutaleb tegen Radio Rijnmond. "Het gevolg daarvan is dat als er verder geen gekke dingen gebeuren en beide teams komen in de finale, dan zijn Ajax-supporters welkom in De Kuip voor de beker."

Voor de competitie blijft het verbod een ander verhaal. Die is voor onbepaalde tijd van kracht. Dat werd in 2014 bepaald, nadat Ajax-fans tijdens de bekerfinale van dat jaar vernielingen aanrichtten in De Kuip.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020

  3. woensdag 1 april 2020