'Siem de Jong verlaat Ajax voor avontuur in MLS'

'Siem de Jong verlaat Ajax voor avontuur in MLS'

17 februari 2020 – Siem de Jong staat voor een Amerikaans avontuur. Alleen de laatste details verwijderen hem van een transfer naar FC Cincinnati, waar Ron Jans en Gerard Nijkamp werkzaam zijn. Ook Jürgen Locadia speelt sinds kort voor de club, die op zondag 1 maart aan haar tweede seizoen in de Major League Soccer (MLS) begint.De Telegraaf meldt dat de 31-jarige Ajacied deze week voor een medische keuring afreist naar de Verenigde Staten. Het gaat volgens de ochtendkrant om een permanente transfer. Vorig seizoen speelde De Jong nog op huurbasis voor Sydney FC.

De Jong is bij Ajax definitief op het tweede plan geraakt. Hij kreeg vorige maand tegen FC Groningen nog de kans in de basis als vervanger van de toen geblesseerde Hakim Ziyech. Echter kon De Jong niet brengen wat Erik ten Hag van hem verwachtte en kwam de middenvelder sindsdien niet meer in actie voor Ajax.

Bij Cincinnati gaat De Jong normaliter samenwerken met Jans. Echter ligt de trainer onder vuur vanwege vermeend racistisch taalgebruik. Bij het zingen van een liedje gebruikte Jans het woord 'nigger' en dat is in de Verenigde Staten onacceptabel. Zolang er een onderzoek naar hem loopt, legt de oefenmeester zijn werkzaamheden neer.

Lees ook: Jans: "Ik hoop dat men ziet dat dit een enorm misverstand is"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020