VAR doet intrede in knock-out-fase van de Europa League

VAR doet intrede in knock-out-fase van de Europa League

17 februari 2020 – Ajax en AZ krijgen in de Europa League te maken met de VAR. De UEFA had het hulpmiddel dit seizoen al wel ingevoerd in de Champions League, maar nog niet in de Europa League. De VAR zal tijdens de knock-out-fases van dit seizoen gebruikt gaan worden.Dat betekent dat Ajax (tegen Getafe) en AZ (tegen LASK Linz) daar donderdag al mee te maken zullen krijgen. In september liet UEFA al weten dat er gewerkt zou gaan worden aan de VAR in de Europa League. Maandag komt de bond met een statement naar buiten waarin het met trots meldt dat de puntjes op de i gezet zijn. In de winter heeft de UEFA tijdens een conferentie met topscheidsrechters teruggekeken op het gebruik van de VAR tot dusver in de Champions League. De UEFA vindt dat het hulpmiddel nu op een hoog niveau gebruikt kan worden.

"We geloven erin dat VAR cruciaal is in het voetbal", zegt scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti in het statement van de UEFA. "Ik ben heel blij dat we ook in de Europa League nu met de VAR kunnen werken, omdat het de scheidsrechters helpt om goede beslissingen te nemen in belangrijke wedstrijden."

Volgens de Italiaan hebben de Champions League-ervaringen met de VAR laten zien dat het echt een meerwaarde is. "In 108 Champions League-wedstrijden zijn 27 beslissingen omgezet van een verkeerde naar een juiste beslissing. Dit seizoen duurde het 1 minuut en 30 seconden om de beslissing te corrigeren, terwijl dat vorig seizoen nog vijftien seconden langer duurde."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020

  3. woensdag 1 april 2020