Casillas wil voorzitter van Spaanse voetbalbond worden

17 februari 2020, 14:41

Iker Casillas heeft zijn keepershandschoenen aan de wilgen gehangen en wil nu furore maken buiten de lijnen. De 38-jarige Spanjaard heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen van de Spaanse voetbalbond, zo heeft hij maandag zelf aangekondigd.

De keeper die niet meer in actie zal komen voor FC Porto heeft via Twitter laten weten dat hij zich gaat storten op verkiezing tot preses van de Spaanse bond. 'Ja, ik presenteer mijzelf als kandidaat voor de rol van voorzitter van de Spaanse voetbalbond', schrijft de oud-keeper. 'We zullen met het grootst mogelijke respect en vastberadenheid werken aan onze kandidatuur. Bedankt aan iedereen van wie ik liefde heb mogen ontvangen. Jullie steun en kracht moedigen me aan. Ik ga er vol voor.'

De belangrijkste kandidaat van Casillas is Luis Rubiales, die momenteel voorzitter is van de Spaanse bond. Hij ligt zwaar onder vuur omdat het al langere tijd onrustig is bij de bond. Dat heeft vooral te maken met twee opmerkelijke beslissingen van de bond met hem aan het roer. Bondscoach Julen Lopetegui werd op de vooravond van het WK in Rusland ontslagen, terwijl interim-bondscoach Robert Moreno kon vertrekken toen Luis Enrique terugkeerde bij de bond. De verwachting is dat Casillas mede door die beslissingen van Rubiales een goede kans maakt om de voorzittershamer over te nemen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen