Heracles uit vorm: "Zelfs Barcelona heeft mindere fases"

Heracles uit vorm: "Zelfs Barcelona heeft mindere fases"

17 februari 2020 – 2020 is nog niet het jaar van Heracles Almelo. Sinds de winterstop pakten de Heraclieden nog maar drie punten in vijf wedstrijden. Tel daarbij op dat de club werd uitgeschakeld in de KNVB Beker en er is weinig reden om positief te zijn. Robin Pröpper merkt dat de slechte resultaten het vertrouwen niet goed doen.Een soortgelijke periode had Heracles vorig seizoen ook, vertelt de captain tegenover Tubantia. "Sommige spelers verstoppen zich, zijn bang om de bal te krijgen en fouten te maken. Anderen willen het zo goed doen, dat ze zichzelf voorbij lopen. We weten waar we steken laten vallen, we zijn veel te verkrampt. We moeten hier samen uit kruipen, zonder het te groot te maken. Het gebeurt overal, kijk om je heen. Zelfs Barcelona heeft mindere fases", probeert hij de vormdip te relativeren.

Van een crisis is geen sprake, stelt Pröpper. "Als we nu helemaal onderaan zouden staan en er niets in het spel zit, zeg ik: ja, dan is het wel crisis. We weten wat we kunnen en dat het veel beter kan. Het is zaak om snel punten te pakken, zodat we weer adem kunnen halen. We hebben een leuk en goed team als het meezit, dan doen we mee in het linkerrijtje. Als het niet meezit, is het doel om er zeker in te blijven. Dat weet iedereen bij de club, maar we moeten dat wel elk jaar laten zien."

Mohammed Osman, die komende zomer lijkt te vertrekken bij Heracles, is één van de spelers die niet in goeden doen. Hij was vrijdag betrokken bij het enige doelpunt van het duel met VVV-Venlo (1-0 verlies). "Ik wil het niet over individuen hebben", zegt Pröpper. "Over ons allemaal valt wat te zeggen, we maken allemaal fouten. Onderling zeggen we dat tegen elkaar, dat kost ons geen moeite. We zijn nog altijd heel hecht, daar verandert deze fase niks aan. Juist niet. Feit is dat spelers waar contracten van aflopen met de toekomst bezig zijn. Waar ga ik heen? Dat is altijd zo in deze fase van de competitie. Daar wil je niet over nadenken, maar dat gebeurt toch. Helemaal als het minder gaat."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 27 oktober 2020

  2. maandag 26 oktober 2020