Gullit blij met strijd: "Vervelend als Juventus steeds titel wint"

Gullit blij met strijd: "Vervelend als Juventus steeds titel wint"

17 februari 2020 – Het is dit seizoen eindelijk weer echt spannend bovenin de Serie A. Juventus werd acht keer achter elkaar kampioen, maar kan de hegemonie dit seizoen doorbroken zien worden. Lazio en Internazionale zijn geduchte concurrenten, tot tevredenheid van Ruud Gullit.Juventus staat met 57 punten bovenaan, voor Lazio (56) en Inter (54). Lazio won zondag met 2-1 van Inter en deed daardoor goede zaken in de titelstrijd. Dat er dit seizoen echt spanning is, is volgens Gullit een goede zaak. "Het is positief voor de competitie dat Juventus het niet heel goed doet", zegt de oud-speler van Milan tegen Gazzetta TV. "Het wordt vervelend als Juventus ieder jaar kampioen wordt. Toch is die club naar mijn idee nog steeds de grootste titelkandidaat."

Gullit merkt dat de Serie A leuker wordt omdat de ploegen onder Juventus zich goed manifesteren. "Lazio en Inter doen het goed, net als Atalanta. Dat is mooi voor de competitie, want mensen willen niet elk jaar dezelfde ploeg zien winnen. Het is interessant om te zien hoe dit gaat aflopen."

Gullit speelde van 1987 tot 1993 en van 1994 tot 1995 voor AC Milan. Hij won met de grootmacht twee keer de Europacup I en twee keer de Europese Super Cup, maar werd geen landskampioen.

Lees ookOnverslaanbaar Lazio zet titelstrijd op z'n kop met zege op Inter

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020