Ten Hag leeft mee met Álvarez: "Het is heel bitter"

Ten Hag leeft mee met Álvarez: "Het is heel bitter"

17 februari 2020 – Edson Álvarez doet zijn best om door te breken in het eerste van Ajax, maar heeft ondertussen andere zorgen aan zijn hoofd. De 22-jarige verdediger leeft namelijk gescheiden van zijn vriendin Sofia en hun nog geen vier maanden oude dochter Valentina. Dit vanwege de regelgeving in Nederland. Trainer Erik ten Hag weet dat de Mexicaan door een moeilijke tijd gaat.



Het is een regel in Nederland dat ongehuwde buitenlandse stellen in Nederland kunnen worden herenigd als man en vrouw 21 jaar zijn. Álvarez is 22, maar zijn vrouw is 20. "Het is de wet in Nederland en daar hebben we ons maar bij neer te leggen. Ik zit niet in de politiek. Maar ik denk dat het in dit individuele geval niet de juiste beslissing is", zegt Ten Hag tegen De Telegraaf. Zou de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) hier niet anders mee moeten omgaan? "Ja, ik heb dezelfde mening."

Álvarez reist nu geregeld naar Londen, om zijn gezin te zien. Hij laat dan zijn vriendin en kind daar ook naartoe reizen om af te kunnen spreken. "Het is heel bitter dat je zulke kunstgrepen moet uithalen om je gezin te zien", zegt Ten Hag. "Natuurlijk heb ik daar begrip voor, want het is ontzettend hard als je net vader bent geworden en je vriendin en kind aan de andere kant van de wereld zitten. Vader worden, is een heel belangrijk moment in het leven."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020

  3. woensdag 1 april 2020