FC Porto-trainer over racisme: "We zijn erg geschokt"

FC Porto-trainer over racisme: "We zijn erg geschokt"

17 februari 2020 – De Portugese competitie werd zondag opgeschrikt door betreurenswaardige incidenten tijdens Vitória Guimarães tegen FC Porto (1-2). Moussa Marega, spits van Porto die eerder voor de thuisclub speelde, werd racistisch bejegend en liep uiteindelijk het veld af. Trainer Sérgio Conceição baalt.De thuisclub kondigde al aan dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar de gebeurtenissen. Trainer Conceição van Porto hoopt dat de fans die zich misdroegen hard worden aangepakt. "Wat hier is gebeurd, is betreurenswaardig", liet de oefenmeester weten aan de media. "Wat je huidskleur, haarkleur of wat dan ook is: we zijn één familie en iedereen verdient respect. We zijn erg geschokt door de gebeurtenissen."

"Het gedrag van de fans is verachtelijk, al denk ik dat de meeste supporters van Vitória zich niet kunnen identificeren met de mensen die Moussa al vanaf de warming-up hebben beledigd. Dit gedrag moet bestraft worden", is de coach duidelijk.

De aanvaller werd tijdens het duel racistisch bejegend en scoorde vervolgens de 1-2. Bij het vieren van die goal zaten de emoties zeer hoog bij de aanvaller. Hij rende over het veld terwijl hij wees naar zijn huidskleur. De fans van de thuisploeg misdroegen zich vervolgens weer door attributen naar hem toe te gooien. De spits zette een gegooid stoeltje op zijn hoofd en kreeg vervolgens geel van de arbiter. Daarna stapte Marega van het veld, terwijl de rest van zijn ploeggenoten bleven staan. Zij wilden juist voorkomen dat Marega van het veld zou stappen.

Lees ook: Beschimpte Marega woest op arbiter: 'Je bent een schande'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020

  3. woensdag 1 april 2020