Rosario krabbelt op: "Veel kritiek gehad, dat was ook terecht"

Rosario krabbelt op: "Veel kritiek gehad, dat was ook terecht"

17 februari 2020 – Pablo Rosario heeft afgelopen weekend eindelijk weer eens kunnen overtuigen in het shirt van PSV. De 23-jarige international stak de afgelopen periode in mindere vorm en was bij PSV-fans vaak het mikpunt van kritiek. Tegen ADO Den Haag (0-3) liet hij zich eindelijk weer eens positief zien, tot tevredenheid van hemzelf.

Rosario spaarde zichzelf de afgelopen tijd niet en baalde van zijn mindere spel. "Ik heb de laatste tijd veel kritiek gehad, dat was ook terecht. Dan moet je je mannetje staan, eerlijk naar jezelf zijn en er een positieve draai aan geven. Want je moet wél verder", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. Rosario begon het seizoen als aanvoerder, maar raakte de ban kwijt door zijn mindere vorm.

Maar hoe krabbel je op na een mindere reeks? Vooral hard werken, zegt Rosario. "Ik werk hard op de training en probeer elke wedstrijd beter te spelen. Af en toe lukt dat, af en toe niet. Ik probeer zo steady mogelijk te zijn." Tegen ADO liet de middenvelder weer een keer prima spel zien, net als heel PSV. Hij is blij met de overtuigende zege. "We hebben een lastige fase gehad. We moeten het goede gevoel van deze wedstrijd - en die van Willem II - meenemen naar Vitesse-uit."

Het was voor PSV lang geleden dat er op vreemde bodem gewonnen werd. Dat gebeurde 139 dagen geleden voor het laatst. "De tijd zal leren of we er nu écht doorheen zijn. Je ziet dat we weer wat vertrouwen hebben. Dit is een stap in de goede richting."

gerelateerd