Jans: "Ik hoop dat men ziet dat dit een enorm misverstand is"

Jans: "Ik hoop dat men ziet dat dit een enorm misverstand is"

17 februari 2020 – Het onderzoek naar de in opspraak geraakte Ron Jans loopt nog altijd. Inmiddels wordt de trainer van FC Cincinnati al een week weggehouden bij zijn spelersgroep. Hij ligt in de Verenigde Staten onder vuur vanwege vermeend racistisch taalgebruik.In een interview met De Telegraaf vertelt Jans 'kapot geschrokken' te zijn. "Woensdag hebben we de beste wedstrijd gespeeld wat ik van ons heb gezien tot nu toe bij Cincinnati. De donderdag erop hadden we een relaxdagje. Beachvolleybal, met de spelers op het strand, de sfeer was geweldig. 's Avonds werd ik binnengeroepen. Er is een aanklacht tegen je ingediend door de spelersvakbond. Toen ik hoorde waarom, schrok ik me rot. Ik heb wel even een dagje nodig gehad om dat te verwerken", begint hij.

"Het ging om iets van twee weken eerder. Ik loop altijd de kleedkamer in, heb wat gesprekjes met spelers en dan is er altijd muziek. Er stond rapmuziek op en omdat ik dan wil laten blijken ook daarin geïnteresseerd te zijn, zing ik twee woorden mee (waaronder 'nigger', red.) Dat was heel onhandig, misschien naïef, maar ik weet zelf ook wel wie ik ben en waar ik voor sta als persoon", vervolgt Jans, die snel werd gewaarschuwd dat hij iets onhandigs had gedaan. "Dus ik ben meteen naar de speler die naast mij stond gegaan en zei sorry als ik jou daarmee misschien beledigd heb. Hij zei: prima, ik had allang door dat zoiets niet de bedoeling was."

Lees ook: Jans: "Ik ben inderdaad wat onhandig geweest"

Jans voelt zich gesteund door spelers, alle geledingen binnen de club en ook vanuit Nederland. "Ron Jans en racisme, dat staat haaks op elkaar. Je probeert je hele leven een goed mens te zijn. Ik weet ook dat ik soms wat overenthousiast ben, wat impulsief. Dat hoort bij mij, maar er zit nooit iets kwaadaardigs bij", aldus de trainer, die niet lijkt te vrezen voor zijn baan. "Ik geloof in de goedheid, maar je bent toch onzeker. Je weet niet hoe men er hier mee omgaat. Dat zoiets hier gevoelig ligt, had ik beter moeten beseffen, maar ik heb niemand persoonlijk aangesproken. Ik vind mezelf absoluut niet schuldig aan racisme. Ik hoop dat men ziet dat dit een enorm misverstand is. Je wilt dat je naam gezuiverd wordt en weer zijn waar je moet zijn, op het veld. Het is afwachten."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020