Gullit: "Waarom zou Guardiola trouw moeten zijn aan City?"

17 februari 2020, 08:52

Wat doet Pep Guardiola als Manchester City daadwerkelijk voor twee seizoenen wordt uitgesloten van Champions League-voetbal? In Engeland wordt veelvuldig gespeculeerd over de toekomst van de Catalaanse trainer. Ruud Gullit doet ook een duit in het zakje. Hij zou het niet vreemd vinden als Guardiola vertrekt.

Dat vertelt de oud-voetballer bij BBC Sport. "Ik zou het begrijpen als Pep de club verlaat, want hij wil in Champions League spelen. Dat is voor hem de heilige graal, hij wil de Champions League opnieuw winnen", begint hij. "Moet je loyaal zijn aan iets wat niet goed is gegaan? Dat weet ik niet, het is aan hem. Het is niet zijn fout wat er is gebeurd. Dat heeft híj niet gedaan. Hij heeft er niet voor getekend."

City, dat bij Internationaal Sporttribunaal (CAS) in beroep is gegaan tegen de uitspraak van de UEFA, speelt volgende week woensdag misschien wel voorlopig een van zijn laatste wedstrijden in de Champions League. The Citizens gaan dan in de achtste finale op bezoek bij Real Madrid. "Ik ben benieuwd hoe de spelers ermee omgaan. Iedereen in de stad praat erover, met name de fans van Manchester United. Het is aan Pep om het team te motiveren, dat gaat een moeilijk verhaal worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen