'Ajax haalt 'kunststukje' uit met binnenhalen toptalent Antony'

'Ajax haalt 'kunststukje' uit met binnenhalen toptalent Antony'

17 februari 2020 – De deal is nog niet officieel beklonken, maar naar alle waarschijnlijkheid versterkt Ajax zich komende zomer met Antony. De Amsterdammers tasten diep in de buidel om de bijna twintigjarige aanvaller over te nemen van São Paulo. Clubs van het kaliber Borussia Dortmund wilden Antony ook inlijven, maar Ajax troefde ze af. Dat wordt in het makelaarswereldje als 'kunststukje' omschreven, meldt De Telegraaf in de maandageditie.Bronnen binnen de club melden aan het dagblad dat Ajax in één klap een som van liefst vijftien miljoen euro zal overmaken naar São Paulo. Dat is een bedrag dat de in geldnood verkerende Braziliaanse grootmacht goed kan gebruiken. De transfersom kan nog flink oplopen. Door bonussen zal São Paulo mogelijk nog een bedrag van zes tot zeven miljoen euro toucheren. De totaalsom kan oplopen tot 28 miljoen euro door een derde element: een bedrag van zes miljoen euro voor twintig procent van de rechten van David Neres, die nu nog in handen zijn van de Braziliaanse club.

Naar verwachting reist Antony binnenkort af naar Nederland om medisch gekeurd te worden en zijn vijfjarige contract te ondertekenen. Tot die tijd komt Antony niet in actie voor São Paulo. De Braziliaan stond al heel lang op de radar bij de Amsterdammers. Zaakwaarnemer en voormalig keeper Peter Gerards heeft een belangrijke rol in de transfer gespeeld, zo blijkt nu. Hij werd al in 2014 getipt over de toekomstige recordaankoop van Ajax.

"Ik krijg soms een profiel van Ajax welk soort spelers de club precies zoekt", vertelt hij. "Zo heb ik een rol gespeeld in de komst van Davinson Sanchez en Lisandro Martinez. En wat Antony betreft: destijds en ook nu was Ajax op zoek naar een zeer technische, snelle en vaardige buitenspeler, die goed overzicht heeft en sterk is in één-tegen-één-situaties en het positiespel. Hij heeft daarnaast het vermogen om écht vanaf de zijkant te spelen en dan naar binnen te komen."

Hoewel men bij Ajax direct overtuigd was van de kwaliteiten van Antony, kon de Braziliaan niet direct worden vastgelegd. Niet-EU-spelers mogen immers pas vanaf hun achttiende worden gecontracteerd. Ajax heeft nog geprobeerd de aanvaller onder te brengen bij Ajax Cape Town, maar dat bleek binnen de reglementen niet mogelijk. Nu is Ajax, mochten er geen heel gekke dingen gebeuren, er alsnog in geslaagd Antony vast te leggen. "Ik denk dat Overmars na Neres – en in feite ook Richarlison – weer een parel heeft binnengehaald", aldus Gerards.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020

  3. woensdag 1 april 2020