Onverslaanbaar Lazio zet titelstrijd op z'n kop met zege op Inter

16 februari 2020, 23:09

De titelstrijd in de Serie A ligt weer volledig open en dat is te danken aan SS Lazio. Het team verloor sinds september geen wedstrijd meer in de eigen competitie en heeft zondag ook afgerekend met Internazionale in een prachtige kraker. Bij rust stond de beste uitploeg van de Serie A nog met 0-1 voor, maar in de tweede helft boog Lazio de wedstrijd om: 2-1. Het staat daardoor nu tweede in de Serie A.

Internazionale tankte vorige week vertrouwen door de derby tegen AC Milan op spectaculaire wijze in winst om te zetten. Lazio is al maanden in goede vorm en verloor sinds september geen enkele wedstrijd meer. Het begon vanavond in een kolkend Stadio Olimpico ook prima aan de wedstrijd. Belangrijkste wapenfeit was een loeiharde pegel van Serge Milinkovic-Savic die tegen het houtwerk vloog.

Stefan de Vrij kon die inzet niet voorkomen en beleefde sowieso een moeizame avond. Vorige week was hij tegen Milan nog de gevierde man, maar vanavond werd hij constant uitgefloten door de Lazio-aanhang. Dat had alles te maken met het feit dat hij anderhalf jaar geleden Lazio voor Inter verruilde. Dat werd extra pikant omdat hij in de laatste wedstrijd voor Lazio een eigen doelpunt maakte tegen Inter en niet de Romeinen, maar de Nerazzurri de Champions League bereikten.

Belangrijk moment was de penalty die Lazio in de vijftigste minuut kreeg. De Vrij maakte een overtreding op Ciro Immobile nadat er achterin niet goed werd opgetreden door Inter. De strafschop werd vervolgens benut door de superspits die alweer zijn 26ste (!) van het seizoen maakte. Het was bovendien alweer zijn tiende rake penalty in de competitie. Hij staat nu op 26 goals, evenveel als vorig seizoen waarmee hij toen topscorer werd.

Het werd na de 1-1 nog mooier voor Lazio, dat bezig is aan een superseizoen en door een treffer van Milinkovic-Savic zelfs won. De middenvelder was de absolute uitblinker en schoof knap binnen nadat een schot van Adam Maruzic nog van de lijn werd gehaald door Marcelo Brozovic. Inter deed er vervolgens nog alles aan om langszij te komen, maar dat lukte niet. Lazio passeert Inter op de ranglijst en heeft nu twee punten meer dan het team van Antonio Conte. De achterstand op koploper Juventus is slechts één punt. Wordt dit eindelijk weer eens het seizoen van de Biancocelesti?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen