Advocaat trots op Feyenoord: "Blijven knokken tot het einde"

Advocaat trots op Feyenoord: "Blijven knokken tot het einde"

16 februari 2020 – Dick Advocaat blijft maar imponeren met Feyenoord. De oefenmeester begon met de ploeg slecht aan het uitduel met PEC Zwolle getuige de snelle 2-0 achterstand, maar zag zijn team zich prima herstellen. Uiteindelijk werd er met 3-4gewonnen."We begonnen heel slecht, maar hebben daarna gecontroleerd", concludeert Advocaat op de website van de Rotterdammers. "We hadden gewaarschuwd voor zo'n start van Zwolle, ook vanwege de weersomstandigheden en de harde wind. Maar we waren niet scherp genoeg in de eerste vijftien minuten en zij scoorden uit de eerste twee beste schoten."

Feyenoord moest zich daarvan herstellen en deed dat ook. "Al snel kregen we de controle terug, zonder echt grote kansen te krijgen", zegt Advocaat, die niet in paniek raakte nadat PEC vervolgens na de 2-2 weer op voorsprong kwam. "Omdat wij domineerden en de goal uit het niets viel. Als je ziet hoe wij daarna weer terugkomen, dat is heel aardig. Dit elftal blijft knokken tot het einde."

Nieuwe spits Robert Bozeník maakt in de slotfase de winnende goal. Mooi, vindt Advocaat. "Op de bank zeiden we tegen elkaar: die gaat hem echt maken. Haha. Dat hoopten we in elk geval. Voor die jongen geweldig en voor ons heel mooi. Dit was een cruciale wedstrijd met het oog op de ranglijst."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 5 april 2020

  2. zaterdag 4 april 2020