Arsenal wint eindelijk weer eens in de Premier League

16 februari 2020, 19:23

Voor het eerst sinds Nieuwjaarsdag heeft Arsenal weer eens een overwinning geboekt in de Premier League. De Londenaren speelden vier keer op rij gelijk in de competitie en snakten zodoende weer eens naar een zege. Die werd zondag tegen Newcastle United behaald: 4-0.

Trainer Mikel Arteta liet Alexandre Lacazette buiten de basis en gaf Eddie Nketiah verrassend de kans in de spits. Daardoor stond Pierre-Emerick Aubameyang weer op de vleugel. Ook met die wisseling had Arsenal moeite om de ban te breken. Dat lukte niet in de povere eerste helft waarin Newcastle, zonder Jetro Willems, eigenlijk gevaarlijker was. Pas na de doelwissel had Arsenal de overhand. Het leidde tot de bevrijdende goal van Aubameyang in de 54ste minuut. Hij kopte knap binnen na een voorzet van Nicolas Pépé. De Ivoriaan was drie minuten later de man die de 2-0 aantekende na een prachtige actie van Bukayo Saka. Pépé schoot prima raak en liet eindelijk weer eens zien waarom Arsenal hem voor veel geld heeft gekocht.

Newcastle speelde hiervoor twee keer op rij gelijk, maar moest zondag genoegen nemen met een nederlaag. Via een schot van Allan Saint-Maximin dat tegen de paal vloog was het nog wel dichtbij de 2-1, maar die viel niet. Sterker nog: Arsenal maakte er via basisklant Mesut Özil ook nog 3-0 van en liep via Lacazette ook nog uit naar 4-0. De ploeg staat nu tiende.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen