Invaller Gladon bezorgt Willem II punt tegen Utrecht

Invaller Gladon bezorgt Willem II punt tegen Utrecht

16 februari 2020 – Willem II heeft zondagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Tilburgers leken lange tijd af te stevenen op een dit seizoen zeldzame thuisnederlaag, maar kwamen in extremis via Paul Gladon op gelijke hoogte: 1-1. Zodoende is de ploeg van Adrie Koster al negen competitiewedstrijden op rij ongeslagen in het eigen Koning Willem II Stadion.Koster leek aanvankelijk met een fitte selectie aan te kunnen treden tegen Utrecht. De trainer kreeg echter twee tegenslagen te verwerken, aangezien sterkhouders Freek Heerkens en Pol Llonch niet fit genoeg bleken om te spelen. Zij werden vervangen door Damil Dankerlui en Miquel Nelom. De gasten moesten afgelopen donderdag nog aan de bak in de KNVB Beker, maar toch besloot John van den Brom zijn elftal bijna volledig intact te houden. Alleen Mark van der Maarel moest zijn basisplaats afstaan aan Leon Guwara.

Utrecht begon stormachtig in het Koning Willem II Stadion en besloot op zoek te gaan naar een snelle voorsprong. Timon Wellenreuther moest direct in actie komen op een pegel van Sean Klaiber. Niet veel later kon hij de bal al uit zijn doel vissen. Een razendsnelle counter via Simon Gustafson, Gyrano Kerk en Jean-Christophe Bahebeck werd door laatstgenoemde bekroond met een treffer: 0-1. Daarmee was de koek nog niet op voor de gasten, die ook gevaarlijk werden dankzij Kristoffer Peterson en Sander van de Streek.

Willem II had in het eerste bedrijf veel moeite met de tegenwind, maar kreeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer grip. De ijverige Vangelis Pavlidis scoorde dit seizoen al tien keer, al deed hij dat pas eenmaal voor eigen publiek. Ook tijdens dit thuisduel had de spits het lastig en kreeg hij het niet voor elkaar om Jeroen Zoet serieus aan het werk te zetten. Utrecht zakte steeds verder in, maar zag de gastheer slordig zijn op de vijandelijke helft. In blessuretijd schoot Kerk namens de gasten net naast het Tilburgse doel.

De gastheer kwam vervolgens goed uit de kleedkamer en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. De manschappen van Koster dwongen Utrecht ver terug, maar grote kansen werden er opnieuw niet gecreëerd. Alleen een groot aantal hoekschoppen leverde hachelijke situaties op voor het doel van Zoet. Willem II ging steeds nadrukkelijker de aanval zoeken en dat zorgde voor meer ruimte voor Utrecht. Ook de gasten hadden echter moeite om in de buurt van Wellenreuther te komen, al beproefden Guwara en Gustafson hun geluk allebei van afstand.

In de slotfase bleken de Brabanders niet echt bij machte om een slotoffensief in te zetten. Nadat Zoet een schotje van Nunnely onder de lat vandaan moest tikken, zorgde Utrecht vooral voor dreiging in de tegenstoot. Wellenreuther lag op zijn beurt eigenlijk ook niet wakker van pogingen van onder meer Adam Maher en Bart Ramselaar. Aan de overkant werd Zoet amper nog aan het werk gezet, maar in blessuretijd moest hij toch de gelijkmaker toestaan. De goalie keerde een schot van Pavlidis en was kansloos op de rebound van Gladon: 1-1.

Opstellingen en beoordelingen*:
Willem II
: Timon Wellenreuther 6.5; Bart Nieuwkoop 6, Jordens Peters 6 (88. Görkem Saglam -), Sebastian Holmén 6, Miquel Nelom 6; Damil Dankerlui 6 (78. Paul Gladon -), Mike Trésor Ndayishimiye 6.5, Dries Saddiki 6; Mats Köhlert 5.5, Vangelis Pavlidis 5.5, Ché Nunnely 6 (82. Marios Vrousai -).

FC Utrecht: Jeroen Zoet 6.5; Sean Klaiber 6.5, Urby Emanuelson 7, Justin Hoogma 6, Leon Guwara 6; Sander van de Streek 6.5, Adam Maher 6.5, Simon Gustafson 6; Gyrano Kerk 6.5 (89. Ludovic Sané -), Jean-Christophe Bahebeck 6.5 (65. Joris van Overeem), Kristoffer Peterson 6.5 (72. Bart Ramselaar -).

Man of the Match: Urby Emanuelson
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 2 april 2020

  2. woensdag 1 april 2020

  3. dinsdag 31 maart 2020