RKC houdt redelijk stand: "Ajax met hoofd al bij Getafe"

RKC houdt redelijk stand: "Ajax met hoofd al bij Getafe"

16 februari 2020 – Veel mensen gingen er vanuit dat RKC Waalwijk zondag tegen een zware nederlaag aan zou lopen bij Ajax, maar dat gebeurde niet. De Amsterdammers wonnen met 3-0. Bij RKC hadden de spelers door dat de thuisploeg niet volle bak gingen.



Aanvaller Sylla Sow kreeg in de eerste helft een aardige kans, maar liet die onbenut. Scoren in de Johan Cruijff ArenA had hij graag gedaan. "Dat zou mooi zijn geweest, maar het mocht niet zo zijn", zegt Sow tegen het Brabants Dagblad. Hij merkte dat RKC redelijk makkelijk mee kon spelen. "Ik weet niet of het onderschatting was, maar misschien waren ze met hun hoofd al bij Getafe. Wij begonnen ook niet goed en dus was het niet echt een spectaculaire wedstrijd. Vanaf de 1-0 zag je dat zij wat losser gingen spelen, jammer dat wij dat doelpunt toelaten."

Volgens Sow kan het niet zo zijn dat de spelers onder de indruk waren van het stadion en de omstandigheden. "Dat is een slap excuus. In de Kuip tegen Feyenoord begonnen we wel goed. Maar we moeten zorgvuldiger zijn, toeslaan op de juiste momenten. Dat laten we te vaak na."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 22 oktober 2020

  2. woensdag 21 oktober 2020