Ten Hag schept duidelijkheid: Varela keept tegen Getafe

Ten Hag schept duidelijkheid: Varela keept tegen Getafe

16 februari 2020 – Ondanks zijn waardeloze optreden tegen Jong FC Utrecht keept Bruno Varela donderdag voor Ajax in de Europa League tegen Getafe. Dat heeft trainer Erik ten Hag zondag laten weten na de 3-0 overwinning op RKC Waalwijk.André Onana is door een schorsing niet inzetbaar tegen Getafe, waardoor Ten Hag moet puzzelen. De coach zag Varela vorige week schutteren tegen Jong Utrecht, maar geeft hem toch de kans in de Europa League. "Die wedstrijd tegen Jong Utrecht zegt me niks. Ik twijfel niet: Varela keept", zegt de coach tegen FOX Sports. "Ik heb al zo vaak gezien: een speler die al in het eerste heeft gespeeld gaat bij Jong nooit brengen wat je van hem kan verwachten. Bruno weet ook dat dat niet goed is, maar hij kan op een veel hoger niveau keepen en dat gaat hij donderdag ook doen. Hij heeft het vertrouwen van ons, dat hebben we ook uitgesproken, het is aan hem."

Ten Hag ging ook nog even in op de zege op RKC. Die was saai en degelijk te noemen. "De wedstrijd was niet hoogstaand, verre van dat. Het was uiteindelijk wel een verdiende overwinning, maar wij moeten natuurlijk beter, dat is duidelijk", weet de coach. "We hadden vaak niet een goede veldbezetting, dan word je slordig. We creëerden ook te weinig. Dat is jammer, want we willen het publiek vermaken."

Ten Hag had gehoopt dat zijn spelers meer energie in het duel zouden leggen. "Er werd niet op honderd procent gespeeld, dat hebben we in de rust ook gezegd. Dit is te weinig, we moeten meer brengen. Zo speel je een tegenstander niet uit elkaar."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020

  3. woensdag 1 april 2020