De Ligt ziet Juventus winnen en Chiellini rentree maken

16 februari 2020, 17:19

Juventus heeft zondag simpel gewonnen van Brescia. Op eigen terrein won de koploper van de Serie A met 2-0 van de laagvlieger en deed het daarmee wat het moest doen. Matthijs de Ligt bekeek de wedstrijd van de reservebank.

De Ligt kreeg rust van Maurizio Sarri, net als Miralem Pjanic en Cristiano Ronaldo. Juventus kwam na 39 minuten op voorsprong door een fraaie vrije trap van Paulo Dybala. De bezoekers, met Mario Balotelli in de basis, stonden toen al met tien man door een rode kaart van Florian Aye. Juventus beleefde een vrij simpele middag en besliste het duel een kwartier voor tijd via Juan Cuadrado. Hij werkte na uitstekend werk van Blaise Matuidi de 2-0 tegen de touwen. De zege had nog veel hoger uit kunnen vallen, aangezien Juventus veel kansen miste. Dybala was zeer dichtbij, maar raakte de lat.

Een fraai moment was de rentree van Giorgio Chiellini in de slotfase. De verdediger kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Leonardo Bonucci en nam ook meteen de aanvoerdersband over. Hij raakte op 30 augustus zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar is nu dus terug en dat betekent extra concurrentie voor De Ligt.

Juventus staat door de overwinning weer even bovenaan in Italië, met drie punten meer dan Internazionale. Wint die ploeg vanavond de kraker van Lazio, dan zakt Juventus weer naar plaats twee.