Bergwijn scoorde bij debuut voor Nouri: "We waren als broers"

Bergwijn scoorde bij debuut voor Nouri: "We waren als broers"

16 februari 2020 – Steven Bergwijn baarde opzien door bij zijn debuut voor Tottenham Hotspur tegen Manchester City direct tot scoren te komen. De van PSV overgekomen aanvaller droeg zijn doelpunt op aan Abdelhak Nouri.De 22-jarige Bergwijn heeft nog altijd warme herinneringen aan Nouri, die in 2017 blijvende hersenschade opliep. "We waren als broers", zegt Bergwijn in een interview met The Mirror. Voor de wedstrijd sprak Bergwijn nog met de broer van Nouri. "Hij zei: 'je gaat scoren voor Appie' en ik zei: 'Oké, let op, ik ga scoren.' And i did it."

"Ik ken Appie al heel mijn leven, vanaf dat we zeven jaar waren." Toen het misging in 2017, betekende dat dus ook een enorme klap voor Bergwijn. "Mijn wereld stortte in. Ik wachtte op een belletje van mijn zaakwaarnemer, want hij ging op bezoek bij Appie. Toen, twee of drie weken later, hoorde ik dat hij hersenschade had opgelopen. Ik kan het niet beschrijven. Destijds sliep ik in ieder geval niet veel."

Nog altijd houdt de situatie van Nouri ook Bergwijn bezig. "Het was moeilijk en dat is het nog steeds. Ik spreek elke dag met zijn jongste broer Mohamed, maar het blijft moeilijk."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020