Heerenveen verliest ook van Vitesse in doelpuntenspektakel

Heerenveen verliest ook van Vitesse in doelpuntenspektakel

16 februari 2020 – SC Heerenveen heeft de negatieve reeks in 2020 op bezoek bij Vitesse niet weten te beëindigen. De Friezen wachten nog altijd op de eerste zege in het nieuwe jaar en moesten in Arnhem hun meerdere erkennen in Vitesse: 4-2. De gasten keken al na een kwartier spelen tegen een 2-0 achterstand aan, kwamen voor de rust nog langszij, maar moesten in de tweede helft alsnog het hoofd buigen. Bryan Linssen was met twee goals en een assist de grote man.2020 is voor zowel Vitesse als sc Heerenveen niet heel best begonnen. De Arnhemmers wisten de eerste wedstrijd na de winter nog te winnen, maar inmiddels is de ploeg al vier wedstrijden zonder overwinning. Midweeks werd het door Ajax ook nog eens kansloos uit de beker geknikkerd. Tegenstander Heerenveen doet het nog slechter. De ploeg van Johnny Jansen won nog geen enkel duel in het nieuwe jaar en werd deze week ook uitgeschakeld in de beker.

Door storm Dennis was het dak weliswaar dicht in het GelreDome, maar stormen deed het alsnog op het veld. Vitesse – zonder de gepasseerde Riechedly Bazoer - was in het eerste half uur heer en meester en raasde in korte tijd langs de bezoekers uit Friesland. Wie anders dan topscorer Bryan Linssen was de grote man met een goal en een assist. Na tien minuten spelen volleerde hij een bal via de binnenkant van de paal binnen, waarna hij een uitstekende pass had op Tim Matavz die na een kwartier spelen de 2-0 op het bord zette.

Vitesse kreeg met Matavz en Matus Bero twee enorme kansen op de 3-0, maar liet na om de wedstrijd al voor de rust in het slot te gooien. Heerenveen liet eigenlijk helemaal niets zien en met name in de verdediging was het kommer en kwel. Na een half uur spelen was daar plots Rodney Kongolo die via zijn schouder de aansluitingstreffer maakte: 2-1. Vitesse was van slag na deze goal en liet Heerenveen doordrukken. Chidera Ejuke profiteerde optimaal van het geschutter in de verdediging van de thuisploeg en punterde in de counter zelfs de 2-2 binnen.

De Nigeriaan kreeg net voor de rust nog een dot van een kans op de 2-3, maar dat was teveel van het goede geweest voor de Friezen. Ook Linssen had zijn tweede treffer op de schoen, maar oog in oog met doelman Filip Bednarek faalde hij.

De tweede helft begon met veel slordigheden en foute passes, maar dat maakte de spanning er niet minder op. Net als in de eerste helft begon de thuisploeg ook goed aan het begin van de tweede helft. Na een klein kwartier spelen hadden we de volgende treffer namelijk alweer te pakken. Linssen ontsnapte aan buitenspel en schoot de bal hard tegen de touwen: 3-2. Nog geen tien minuten later was het verschil weer twee. Nouha Dicko werd door invaller Lucas Woudenberg aangetikt in de zestien en op aanraden van de VAR ging de bal minuten later alsnog op de stip. Oussama Tannane stond nog niet op het scoreformulier en benutte dit buitenkansje feilloos: 4-2.

In de slotfase probeerde Heerenveen de aansluiting nog wel te vinden en wisselde het met nieuwe spits Runar Espejord aanvallend, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Vitesse kreeg met invaller Thomas Buitink nog een goede mogelijkheid, maar gescoord werd er niet meer en zo kon de thuisploeg weer eens drie punten bijschrijven.

Zo zet Heerenveen de dramatische reeks in 2020 dus voort en wacht de ploeg nog altijd op de eerste overwinning in het nieuwe jaar. Trainer Johnny Jansen hield ook in deze wedstrijd vast aan dezelfde elf namen als in de afgelopen weken, maar zij wisten opnieuw niet te overtuigen waardoor het voor de trainer misschien tijd wordt om het een en ander te veranderen.

Opstellingen en beoordelingen*:
Vitesse: Remko Pasveer 6,5; Eliazer Dasa 5, Danilo Doekhi 6, Armando Obispo 6,5, Max Clark 6; Matus Bero 6, Oussama Tannane 7 (76. Riechedly Bazoer -), Sondre Tronstad 5,5; Nouha Dicko 6 (85. Jay-Roy Grot -), Tim Matavz 6,5 (70. Thomas Buitink 6), Bryan Linssen 7,5

SC Heerenveen: Filip Bednarek 6,5; Ricardo van Rhijn 4 (46. Lucas Woudenberg 5), Ibrahim Dresevic 4, Sven Botman 5, Sherel Floranus 4,5; Rodney Kongolo 5,5 (81. Rami Hajal -), Hichaim Faik 5 (73. Runar Espejord 5), Joey Veerman 6,5; Michel van Bergen 6, Jens Odgaard 4, Chidera Ejuke 6,5

Man of the Match: Bryan Linssen
*: speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020