Krul hoopt dat hij Koeman kan overtuigen voor plek in EK-selectie

Krul hoopt dat hij Koeman kan overtuigen voor plek in EK-selectie

16 februari 2020 – Tim Krul (31) hoopt dat hij komende zomer met Oranje mee mag naar het EK. De keeper van Norwich City werd gisteren tegen Liverpool bekeken door bondscoach Ronald Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks en maakte ondanks de nederlaag van zijn ploeg een goede indruk. "Ik heb altijd gezegd dat ik hoop op een terugkeer", zei Krul na afloop over Oranje.Krul speelde in 2015 voor het laatst in het Nederlands elftal. In een interland tegen Kazachstan destijds raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie. Op het laatste toernooi dat Oranje speelde, het WK van 2014, was Krul ook van de partij. Hij stopte in de kwartfinale tegen Costa Rica twee strafschoppen nadat bondscoach Louis van Gaal hem vlak voor het einde van de verlening had ingebracht.

Keuzes voor Koeman
Intussen moet Ronald Koeman flinke knopen doorhakken wat betreft de keeperspositie op het komende EK. Eerste doelman Jasper Cillessen speelt lang niet meer alle wedstijden bij Valencia en Jeroen Zoet raakte zijn basisplaats bij PSV kwijt en vertrok tijdelijk naar FC Utrecht. Krul wil daarvan profiteren. "Het Nederlands elftal komt hopelijk weer terug", zegt de sluitpost in de regionale krant Eastern Daily Press.

Lees ook: Hoek heeft ook zorgen over Oranje-keepers: "Krul moet mee"

"Hopelijk word ik in maart opgeroepen", doelt Krul op de oefeninterlands die Oranje in die periode speelt. "Maar er is zijn nog veel wedstrijden te spelen tussen nu en de zomer." Het kan voor Krul een bewogen zomer worden. Met zijn club Norwich stevent hij af op degradatie uit de Premier League, maar een EK-deelname zou veel van die pijn kunnen verzachten. "Ik heb het genoegen gehad om acht keer voor mijn land te spelen en heb al twee toernooien meegemaakt. Het is één van de mooiste dingen om te doen. Als ik die kans weer krijg, zal ik die met beide handen aangrijpen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020