Spoorboekje: Jong Ajax ontvangt NAC, Chelsea tegen United

17 februari 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 17 februari.

Specials

ErediVisie

AZ is de grootste verliezer van dit weekend. Het zag Ajax uitlopen in de titelrace en Feyenoord bovendien dichterbij komen in de strijd om plek twee. Ook onderin wordt het steeds spannender. Genoeg ingrediënten dus voor onze ErediVisie.

Wedstrijden

Jong Ajax - NAC Breda (20.00 uur)

Het contrast tussen beide ploegen kon afgelopen week niet groter. Jong Ajax ging begin vorig week genadeloos hard onderuit tegen Jong FC Utrecht (7-2), terwijl NAC Breda een dag later de halve finale van de KNVB-Beker te bereiken door in Alkmaar met 1-3 te winnen van AZ. Vanavond staan beide ploegen tegenover elkaar in de Eerste Divisie. Jong Ajax moet in eigen huis winnen om de tweede plaats over te nemen en het gat met koploper Cambuur in de titelrace niet verder te laten oplopen. Als NAC wint maakt het een sprongetje naar de zesde plaats.

AC Milan - Torino (20.45 uur)

Dit duel der middenmoters in de Serie A moet bij zowel AC Milan als Torino eindelijk weer voor positief nieuws gaan zorgen. AC Milan wil zich herstellen van de flinke tik die het kreeg van rivaal Internazionale, dat na een 0-2 achterstand nog met 4-2 won in de derby. En bij Torino kun je zo langzamerhand spreken van een crisis, want de laatste vier wedstrijden gingen allemaal verloren. Wie van de twee heeft na vanavond weer een iets beter gevoel?

Chelsea - Manchester United (21:00 uur)

Na een week waarin de aanstaande transfer van Hakim Ziyech wereldkundig werd gemaakt, kan bij Chelsea de focus weer op het huidige seizoen. Het elftal van Frank Lampard moet van Manchester United winnen om steviger in de top vier te blijven staan met het oog op Champions League-voetbal komend seizoen. De club uit Londen won echter niet één van de laatste drie duels. Manchester United kan daarover meepraten, want ook de teleurstellende nummer negen is al drie Premier League-wedstrijden zonder zege. Desondanks is het vanavond zeker niet het minste affiche.

Voetbal op tv

20,00 uur: Jong Ajax - NAC Breda, FOX Sports 1, live verslag van dit duel uit de Eerste Divisie

20.30 uur: VfL Bochum - VfB Stuttgart, FOX Sports 4, live verslag van dit duel in de Tweede Bundesliga

20.30 uur: Veroncia Inside, Veroncia, talkshow

20.45 uur: AC Milan - Torino, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van dit duel uit de Serie A

21.00 uur: Chelsea - Manchester United, Ziggo Sport, live verslag van dit duel uit de Premier League

22.00 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, talkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen