Groenendijk dit seizoen niet naar Roda JC: "Uitgesloten"

Groenendijk dit seizoen niet naar Roda JC: "Uitgesloten"

16 februari 2020 – Fons Groenendijk wordt op korte termijn niet de nieuwe trainer van Roda JC. De oud-speler van de Limburgers zegt wel na te denken over een dienstverband in Kerkrade, maar niet voor de restant van dit seizoen. "Dat is wel uitgesloten", zegt Groenendijk in het tv-programma Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports.Roda ontsloeg vorige week trainer Jean-Paul de Jong en is sindsdien op zoek naar een opvolger. Maurice Verberne is in de tussentijd de interim-coach. Nadat deze week Jeffrey van As werd aangesteld als technisch directeur viel de naam van Groenendijk meteen als potentiële nieuwe trainer. Van As en Groenendijk werkten immers recent nog samen bij ADO Den Haag, waar ze allebei in december vorig jaar stopten.

Van As zegt in Goedemorgen Eredivisie regelmatig met Groenendijk te praten. "Ik heb hem aangegeven dat Roda waarschijnlijk afscheid zou gaan nemen van Jean-Paul de Jong en dat er dus een nieuwe trainer moest komen. En ik heb de samenwerking met Fons altijd als heel positief ervaren."

'Heel voorbarig'
Groenendijk bevestigt met Van As te hebben gesproken over een avontuur bij Roda, waar hij tussen 1987 en 1991 als speler actief was. "Maar het is allemaal heel voorbarig. Ik heb nog lang geen besluit genomen over mijn eventuele toekomst. Er zijn meer dingen op me afgekomen en daar ga ik rustig over nadenken. Het besluit komt ongetwijfeld in de komende maanden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020