Oranje-international Van der Most rest van seizoen aan de kant

Oranje-international Van der Most rest van seizoen aan de kant

16 februari 2020 – Liza van der Most zal de rest van dit seizoen niet meer in actie komen voor haar club Ajax en de Oranjeleeuwinnen. Dat heeft haar werkgever naar buiten gebracht via de officiële kanalen. Ze mist zodoende onder meer kwalificatiewedstrijden met Nederland voor het EK van 2021.Van der Most liep afgelopen vrijdagavond een knieblessure op in het duel van Ajax tegen de vrouwen van ADO Den Haag. De verdedigster moest zich na een halfuur noodgedwongen laten wisselen. Ajax heeft laten weten dat het herstel dusdanig lang in beslag gaat nemen dat Van der Most dit seizoen geen wedstrijd meer zal spelen. Hoelang Van der Most exact aan de kant zal staan, is nog niet bekend. Hier zal nog onderzoek naar worden gedaan.

Niet alleen mist de rechtsback hierdoor de titelstrijd met Ajax, ook zal ze enkele interlands van Oranje aan haar neus voorbij zien gaan. Zo mogen de Nederlandse vrouwen komende maand meedoen aan het prestigieuze Tournoi de France, een oefentoernooi waarin Oranje tegen Brazilie, Canada en Frankrijk zal spelen.

Puzzelen voor Wiegman
Ook mist Van der Most sowieso de EK-kwalificatieduels van Oranje tegen Kosovo en Estland, die in april op het programma staan. In die duels wordt het puzzelen voor bondscoach Sarina Wiegman. Van der Most was namelijk altijd de tweede optie achter Desiree van Lunteren, maar laatstgenoemde kondigde eind vorig jaar aan per direct te stoppen bij Oranje. Door de blessure van Van der Most moet Wiegman daarom op zoek naar nóg een nieuwe rechtsback. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020