Willems hoopte op EK met Oranje: blessure verpest dat

16 februari 2020, 09:57   Bijgewerkt: 16 februari 2020, 12:50

Jetro Willems had zijn zinnen gezet op een terugkeer in het Nederlands elftal en deelname aan het EK van komende zomer. Maar na zijn kruisbandblessure is die droom voorbij. Hij zal de komende zes tot negen maanden moeten revalideren, waardoor hij zich sowieso niet meer hoeft te richten op de rest van dit seizoen.

Willems liep de blessure op in het duel met zijn club Newcastle United tegen Chelsea. De verdediger wordt door de Engelsen gehuurd van het Duitse Eintracht Frankfurt. Bij Newcastle kreeg hij veel speeltijd en positieve kritieken, waardoor Willems stiekem weer dacht aan Oranje. Immers, bondscoach Ronald Koeman heeft niet de wereld aan opties voor de linksbackpositie.

Lees ook: Einde seizoen voor Willems na opnieuw kruisbandblessure

"Een terugkeer in Oranje zat de laatste maanden in mijn achterhoofd", erkent Willems in gesprek met Voetbal International. "Het was niet iets waar ik zelf heel veel druk op zette, maar het was wel een extra drijfveer. Om te proberen het EK te halen." De vreselijke blessure maakt dat nu echter onmogelijk. "Ik wist: als ik zo blijf presteren, kom ik vanzelf wel weer in beeld. Helaas is mijn blessure ook in dat opzicht een flinke streep door de rekening."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen