Woeste Fortuna-eigenaar doet beklag over VAR: "Een schande"

Woeste Fortuna-eigenaar doet beklag over VAR: "Een schande"

16 februari 2020 – Bij Fortuna Sittard voelden ze zich bestolen na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tegen concurrent FC Emmen. De Limburgers claimden twee keer een penalty, maar beide keren grepen scheidsrechter Jeroen Manschot en VAR Marc Nagtegaal niet in. Clubeigenaar Isitan Gün spuwde na afloop zijn gal op Twitter.Amadou Ciss was de eerste speler die een penalty had kunnen krijgen toen hij na een sliding van Michael Chacón neerging in het strafschopgebied. Een overduidelijke penalty, zegt trainer Sjors Ultee na afloop tegen FOX Sports. "Ik snap het echt niet. Dit is bizar, echt heel slecht. Je hoort zelf in de rust van Fortuna-mensen dat het een penalty was, maar ook van de scheidsrechters. Zij snapten niet waarom de VAR niet ingreep", aldus de oefenmeester.

'Sprakeloos'
Even later claimde ook Felix Passlack een strafschop, omdat hij zou zijn gehaakt door Glenn Bijl. Ook hier ging de bal niet op de stip. De Turkse eigenaar van Fortuna, Isitan Gün, deelde na afloop video's van de bewuste momenten op zijn Twitter-account. "Een schande voor het voetbal", zegt hij. "Een scheidsrechter die zei dat hij de penalty zag, maar de VAR zei niets."

Lees ook: Tam degradatieduel tussen Fortuna en Emmen zonder goals

Gün zegt hierdoor het vertrouwen in de eerlijkheid van scheidsrechters te verliezen. "Het spijt me, maar niemand kan ons overtuigen dat dit eerlijk fluiten is. Ik ben sprakeloos." Door het 0-0 gelijkspel verzuimde Fortuna om over Emmen heen te klimmen op de ranglijst en zo een tik uit te delen in de degradatiestrijd. Het gat blijft nu twee punten in het voordeel van de club uit Drenthe.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 oktober 2020

  2. zondag 18 oktober 2020