Tam degradatieduel tussen Fortuna en Emmen zonder goals

Tam degradatieduel tussen Fortuna en Emmen zonder goals

15 februari 2020 – Fortuna Sittard is er zaterdagavond niet in geslaagd om te winnen van FC Emmen. In het Fortuna Sittard Stadion waren de kansen voor beide ploegen schaars en werd er uiteindelijk niet gescoord: 0-0. De Limburgers en de Emmenaren schieten in hun strijd tegen degradatie niet erg veel op met een puntje, maar staan nog altijd boven de gevreesde streep.Aan de zijde van Fortuna besloot trainer Sjors Ultee zijn elftal op drie plaatsen te wijzigen. Hij kon sowieso niet beschikken over de geschorste George Cox, die zijn positie ingevuld zag worden door basisdebutant Lazaros Rota. Jorrit Smeets en Vitalie Damascan keerden op hun beurt terug in de basis. Dat ging ten koste van Alex Carbonell en Bassala Sambou. De bezoekers uit Drenthe wonnen eerder deze week van FC Twente. Coach Dick Lukkien zag daarom geen reden om veranderingen door te voeren in zijn eerste elf.

Emmen begon goed in Limburg, al leverde dat overwicht de bezoekers geen echte kansen op. Uit het niets verscheen Damascan aan de overkant wel voor de neus van Dennis Telgenkamp. De aanvaller van Fortuna raakte de bal in kansrijke positie helemaal verkeerd en liet na zijn ploeg op voorsprong te zetten. Vervolgens waren beide ploegen erg dicht bij de openingstreffer. Lorenzo Burnet schoof de bal namens Emmen hard tegen de paal, terwijl Fortunees Mark Diemers zijn poging uiteen zag spatten op de lat.

De aanwezige supporters in het Fortuna Sittard Stadion werden daarna niet meer getrakteerd op doelkansen. De gastheer schreeuwde tot twee keer toe om een strafschop, maar scheidsrechter Jeroen Manschot en VAR Marc Nagtegaal wilden daar niets van weten. Amadou Ciss en Felix Passlack werden naar de grond gewerkt en kregen allebei geen penalty. In het restant van de eerste helft had Manschot het vooral druk met het bestraffen van andere overtredingen. Dat kwam het tempo in de wedstrijd als vanzelfsprekend niet ten goede.

Na de thee was Fortuna dreigender dan Emmen, maar de manschappen van Ultee kwamen amper in de buurt van Telgenkamp. Damascan deed wel een moedige poging, al kreeg hij de bal niet goed onder controle. Emmen moest het vooral hebben van snelle counters en de onzichtbare Marko Kolar schoot halverwege het tweede bedrijf maar net over. Verder dan dat schot kwam de ploeg uit Drenthe niet en Fortuna kreeg in de slotfase nog enkele goede mogelijkheden. Telgenkamp bleek echter meerdere keren een vervelende sta-in-de-weg.

Eerst kon de goalie gemakkelijk klemmen na een schuiver van Clint Essers en niet veel later zag hij een poging van Tesfaldet Tekie naast zijn doel belanden. Vlak voor tijd moest hij nogmaals ingrijpen op een kopbal van Essers en maakte de routinier het scoren ook onmogelijk voor invaller Sambou. In extremis werd Branislav Ninaj nog met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd vanwege commentaar op de grensrechter. Volgende week brengt Fortuna een bezoekje aan Feyenoord, terwijl Emmen in eigen stadion tegen Willem II speelt.

Opstellingen en beoordelingen*:
Fortuna Sittard: Alexei Koselev 6.5; Clint Essers 6, Branislav Ninaj 6, Wessel Dammers 6, Lazaros Rota 6; Felix Passlack 6 (90. Grégoire Amiot -), Tesfaldet Tekie 6, Mark Diemers 6.5, Jorrit Smeets 6 (80. Àlex Carbonell -); Vitalie Damascan 6 (77. Bassala Sambou -), Amadou Ciss 6.

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6.5; Glenn Bijl 6, Miguel Araujo 6.5, Michael Heylen 6.5, Lorenzo Burnet 6.5; Hilal Ben Moussa (88. Tom Hiariej -) 5.5, Michael Chacon 6, Sergio Peña 6.5, Kerim Frei 6; Michael de Leeuw 6 (90. Filip Ugrinic -), Marko Kolar 5.5 (72. Anco Jansen -).

Man of the Match: Mark Diemers
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020