Atalanta deelt Roma tik uit in strijd om Champions League

Atalanta deelt Roma tik uit in strijd om Champions League

15 februari 2020 – Atalanta heeft in een direct duel met AS Roma een grote stap naar weer een seizoen Champions League-voetbal gezet. De nummer vier van de Serie A won in eigen huis met 2-1 van de hoofdstedelingen en brengt zo het gat op zes punten.Het Italiaanse onderonsje kende een behoorlijk Nederlands tintje. Bij de thuisploeg stonden Hans Hateboer en Marten de Roon op het middenveld geposteerd en AS Roma had Justin Kluivert opgesteld als linksbuiten. De eerstgenoemde had na een half uur een gigantische kans op de openingstreffer, maar gleed op enkele meters van het doel ongelukkig weg. Pal voor rust kwam dat Atalanta duurt te staan toen Edin Dzeko de Romeinen verrassend op voorsprong schoot.

In het kwartier na de hervatting repareerde Atalanta de schade in de kraker. Via Josë Luis Palomino en invaller Mario Pasalic stond het na een uur spelen 2-1. Pasalic scoorde met zijn eerste balcontact, nadat hij spits Duvan Zapata had vervangen. Gescoord werd er in het restant niet meer.

Atalanta wint dus en slaat een gat met liefst zes punten ten opzichte van Roma, waar Kluivert na een uur werd gewisseld. De hoofdstedelingen moeten nog vol aan de bak voor Champions League-voetbal, terwijl Atalanta alles nog in eigen hand heeft.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020