PSV hervindt ook in uitduel oude vorm tegen inspiratieloos ADO

PSV hervindt ook in uitduel oude vorm tegen inspiratieloos ADO

15 februari 2020 – PSV heeft de rust na een roerige periode weer hervonden. Ondanks de uitblinkende PSV-huurling Luuk Koopmans wist PSV na een enorme kansenregen toch driemaal te scoren tegen een hemeltergend zwak ADO Den Haag. Sam Lammers schoot raak vanaf elf meter en later besloten Ryan Thomas en Cody Gakpo de eindstand op 0-3. Hiermee gaan de Eindhovenaren (tijdelijk) over Feyenoord en Willem II heen en winnen ze voor het eerst sinds 29 september 2019 buitenshuis.Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen beide ploegen nog in 0-7. Inmiddels waren de kaarten heel anders geschud; zowel ADO als PSV zat in een moeizame periode. De ploeg van Alan Pardew pakte slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden waardoor het gat richting de veilige haven was opgelopen tot zes punten. De Eindhovenaren wisten vorige week weliswaar te winnen van Willem II, maar dat was pas de eerste driepunter van 2020.

Hoewel de beginfase van de wedstrijd voor ADO was, kreeg PSV na een kwartier de kans om op voorsprong te komen na een handsbal in de zestien van Laurens De Bock. Waar arbiter Pol van Boekel het moment eerst nog over het hoofd zag, legde hij na aandringen van de VAR de bal alsnog op de stip. Ondanks dat Lammers de pingel beroerd binnenschoot, zag hij de bal via de hand van Luuk Koopmans en de binnenkant van de paal binnen rollen.

Dat moment gaf de mannen van Faber een flinke zelfvertrouwenboost, want vervolgens regende het kansen voor het doel van Koopmans, die zodoende uitgroeide tot de ster aan ADO-zijde. Na een ruim halfuur creëerde PSV een prachtige aanval nadat Mohammed Ihattaren Denzel Dumfries had weggestoken. Vervolgens keerde Koopmans de teruggetrokken voorzet ternauwernood. Hij had daaropvolgend ook een antwoord op het schot van Rosario die zichzelf doormiddel van een één-twee had vrijgespeeld en haalde opgelucht adem toen Jorrit Hendrix de rebound naast werkte. Ondanks dat PSV gedurende een kwartier kans op kans kreeg, bleef de stand bij 0-1 en kreeg ADO kort voor rust ook nog een aardige mogelijkheid. De afstandspoging van De Bock vloog linea recta richting de bovenhoek, maar Unnerstall had blijkbaar goed naar zijn collega aan de overzijde gekeken.

Dat moment bleek echter een zeldzaamheid, want ook na rust maakten de bezoekers de dienst uit. Lammers kreeg al vrij snel de ruimte om vanuit de draai op doel te schieten en voor de verandering kwam Koopmans nog maar weer eens met een wereldredding op de proppen. Het tweede doelpunt kon echter niet lang uitblijven, dus maakte Ryan Thomas de bevrijdende 0-2. Lammers gaf een indraaiende voorzet waarop de Nieuw-Zeelander voor zijn man kroop en tegen de touwen kopte. Tot slot was het Haagse Kwartiertje ook nog voor PSV. Ritsu Doan kwam één op één met de doelman, maar via de doelman ging de bal tegen de lat.

Een minuut later schoot Cody Gakpo vanaf vijf meter toch nog de derde goal in de korte hoek. Net als in de eerste helft kreeg ook ADO nog een goede kans in de laatste minuut. Spits Bogle tilde de bal over Unnerstall heen, maar Daniel Schwab haalde de bal van de lijn. Hierdoor wint PSV voor de tweede keer op rij met 3-0 en kan het weer naar boven kijken, wat absoluut niet geldt voor tegenstander ADO.

Opstellingen en beoordelingen*:
ADO Den Haag: Luuk Koopmans 8; Laurens de Bock 5, Shaquille Pinas 5,5, Sam Stubbs 6, Jordan Spence 4,5 (Mick van Buren -); John Goossens 5, Mark Duffy 5,5 (Lex Immers 6), Danny Bakker 5, Dion Malone 5; Omar Bogle 5,5, Crysencio Summerville 4,5 (Aaron Meijers 5).
PSV: Lars Unnerstall 6,5; Denzel Dumfries 7, Daniel Schwaab 6,5, Nick Viergever 6,5, Ricardo Rodriguez 6; Mohammed Ihattaren 7,5, Pablo Rosario 4,5, Jorrit Hendrix 6, Cody Gakpo 6; Ryan Thomas 6,5 (Ritsu Doan -), Sam Lammers 7 (Kostas Mitroglou -).
Man of the match: Luuk Koopmans
*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020