Matig Barcelona rommelt zich langs Ajax-opponent Getafe

Matig Barcelona rommelt zich langs Ajax-opponent Getafe

15 februari 2020 – FC Barcelona heeft in Camp Nou een benauwde 2-1 overwinning geboekt op Ajax-opponent Getafe. De Catalanen ontsnapten dankzij de VAR in de eerste helft aan een verdiende achterstand, scoorden daarna twee keer in een paar minuten en hielden ondanks een tegentreffer stand in de tweede helft.Het draait bij Barcelona nog lang niet zoals gewenst. Ook onder Quique Setién is de ploeg nog te wisselvallig en verspeelde het al punten in de titelrace. De nummer twee ontving het verrassende Getafe, dat voorafgaand aan het treffen derde in La Liga en komende donderdagavond Ajax ontvangt in de Europa League.

Erik ten Hag zal met gemengde gevoelens naar de verrichtingen van Getafe hebben gekeken. De ploeg zette Barcelona, met Frenkie de Jong in de basis, volop onder druk en omdat onder meer Sergio Busquets grossierde in onnodig balverlies, kwam de thuisploeg niet in de wedstrijd. Getafe leek na een standaardsituatie zelfs op voorsprong te komen. Allan Nyom tikte raak, maar bracht tijdens de corner ook Samuel Umtiti omver. Daardoor ging de goal niet door.

Barcelona zet aan
Die waarschuwing bleek voor Barcelona het sein om toch maar eens een tandje bij te schakelen en aan te zetten. Onder aanvoering van Lionel Messi namen de Catalanen snel afstand. Messi liet eerst Antione Griezmann zijn achtste van het seizoen scoren en zag even later dat rechtsback Sergi Roberto de 2-0 produceerde na een schot vanaf de rand van de zestien.

De buit leek door de effectieve minuten binnen, maar in het vervolg maakte Barcelona het zichzelf wederom moeilijk. Invaller Ángel Rodríguez – nota bene gewild door Barcelona – bracht Getafe middels een fraaie volley terug in de wedstrijd. In de slotfase keerde Marc André Ter Stegen op fantastische wijze een inzet van dichtbij en miste Griezmann nog twee kansen op de beslissing, waardoor het tot de laatste seconde spannend bleef.

Barcelona komt in punten gelijk met koploper Real Madrid, dat morgenavond (zondag) weer drie punten voorsprong kan pakken. Op tien punten achterstand blijft Getafe op een knappe derde plaats staan.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020