"Kans groot dat City volgend seizoen nog in CL kan spelen"

15 februari 2020, 15:30

Het lot van Manchester City ligt in handen van het CAS. Via het internationaal sporttribunaal is de kans behoorlijk dat de Engelsen in elk geval volgend seizoen in de Champions League mogen spelen. Dat stelt sportadvocaat Niels Verborgh. "De kans is groot dat er dit seizoen geen uitspraak volgt, waardoor City volgend seizoen nog Champions League kan spelen."

Als het aan de UEFA ligt, wordt City de komende twee seizoenen geweerd uit Europa. De Europese bond acht bewezen dat The Citizens de financiële regels hebben overtreden. Echter stelt City dat er geen sprake is geweest van een eerlijk proces. Door in beroep te gaan bij het CAS hoopt de club hier alsnog op. De uitspraak van het hof van arbitrage voor sport zal hoe dan ook definitief zijn.

Lees ook: Manchester City voor twee jaar geweerd uit Champions League

De verwachting is dat die uitspraak nog wel even op zich laat wachten. "Ik sluit ook niet uit dat de club parallelle procedures zal opstarten. Ze gaan de juridische vraag stellen of het onderzoek en de besluitvorming wel door een onpartijdige en onafhankelijke instantie is genomen", zegt Verborgh tegen het Belgische VTM Nieuws. "Daarnaast is er ook de vraag of de straf niet disproportioneel is. Of City niet te zwaar gestraft is voor de gepleegde feiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen