Frei: "Als Emmen mij koopt, zou dat goed zijn voor mijn loopbaan"

Frei: "Als Emmen mij koopt, zou dat goed zijn voor mijn loopbaan"

15 februari 2020 – Kerim Frei blijkt tot nu toe een schot in de roos voor FC Emmen. De 26-jarige aanvaller wordt gehuurd van Istanbul Basaksehir. Tevens beschikt de Drentse club over een optie tot koop. "Ik wil graag in Europa blijven voetballen, dus als Emmen mij koopt, zou dat goed zijn voor mijn loopbaan", aldus Frei.Dat zou betekenen dat Frei salaris moet inleveren. "Geld maakt niet altijd gelukkig. Soms moet je een stapje terug doen om er twee vooruit te zetten", zegt Frei in het Dagblad van het Noorden. "Dat kan hier in Emmen. Natuurlijk hoop ik ooit het grote geld te verdienen, maar daar is het nu niet de tijd voor. Ik moet mezelf laten zien en constant presteren."

Frei wil in Emmen ook vooral weer met een glimlach op het gezicht voetballen. "Ik heb in de Europa League gespeeld, wedstrijden meegedaan in de Champions League, ben kampioen geworden in Turkije en speelde in de Premier League. Maar voor mij is het belangrijk om weer blij te zijn, om plezier te hebben in voetbal. Toen Emmen zich meldde, was er geen enkele twijfel. Ik wist dat ik hier het plezier zou hervinden."

Wat Frei extra bijzonder maakt, is zijn Turks-Zwitsers-Marokkaans-Oostenrijkse nationaliteit. "Mijn vader is Turks, mijn moeder Marokkaans, ik ben geboren in Oostenrijk en opgegroeid in Zwitserland. Ik voel met het meest Turks, voor dat land heb ik interlands gespeeld. Ik heb die keuze met mijn hart gemaakt."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 27 oktober 2020

  2. maandag 26 oktober 2020

  3. zondag 25 oktober 2020