Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Voor een goede Érick Gutierrez ga je naar het stadion"

"Voor een goede Érick Gutierrez ga je naar het stadion"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

15 februari 2020 – Wout Westerhof denkt te weten waarom Érick Gutierrez niet tot bloei komt bij PSV. De zoon van Hans Westerhof had de middenvelder als jeugdtrainer van Pachuca onder zijn hoede. "Het voornaamste lijkt mij de warmte en het vertrouwen die hij als Mexicaan moet voelen", aldus Westerhof junior.

"Mexicanen zijn familiemensen. Hij moet ontspannen zijn voor zijn type spel. In Nederland zal ook veel meer van hem worden geëist. In handelingssnelheid, taken uitvoeren", zegt Westerhof in De Telegraaf. "In Mexico is het lekker voetballen. In wedstrijden een balletje ophalen in de zone, op trainingen een positiespelletje en partijvorm zeven tegen zeven. Als het sportief dan tegenzit, gaat alles meewegen. Dan mis je familie, de communicatie en gaat ook een dinsdagochtendtraining in de regen tegenstaan."

Westerhof zelf is lyrisch over de 24-jarige Guti, die ook onder Ernest Faber bankzitter is. "Voor een goede Guti ga je naar het stadion. Als Andrea Pirlo aan het einde van zijn carrière, haalde hij ballen op bij zijn verdedigers, links in de zone. Dan was het kort combineren en inééns die steekpass of opening. Zo was-ie op zijn best", weet Westerhof nog uit de tijd dat hij met de PSV'er samenwerkte. "Ik denk dat bij hem de relatie met trainers en spelers belangrijk is. Mogelijk mist hij vertrouwen. Het zou zonde zijn als het er daardoor niet uitkomt, want dan verliest PSV een heel mooie voetballer."

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd