Valencia gelijk tegen Atlético, Leicester morst bij Wolverhampton

14 februari 2020, 23:42   Bijgewerkt: 15 februari 2020, 00:00

Valencia en Atlético Madrid schieten weinig op met hun onderlinge gelijkspel. Beide ploegen hielden elkaar vrijdagavond in evenwicht: 2-2. Valencia blijft voorlopig de nummer zes van La Liga, Atlético staat vierde. De bovenste vier clubs plaatsen zich voor de Champions League.

Voor de neutrale toeschouwer was Valencia - Atlético het aanzien meer dan waard. Valencia speelde vooral na rust in een hoog tempo. Door slordigheden liet de thuisploeg na zichzelf te belonen. Valencia moest wel twee keer terugkomen van een achterstand.

Marcos Llorente opende al na een kwartier de score. Gabriel Paulista leek daarna de ruststand de bepalen op 1-1, maar een slippertje van Dani Parejo werd vlak voor de pauze afgestraft door Thomas Partey. Parejo herstelde zijn fout door de gelijkmaker van Geoffrey Kondogbia in te leiden. Valencia had ruim een half uur om de zege over de streep te trekken, maar verzuimde dat te doen.

Wolverhampton Wanderer - Leicester City 0-0

Leicester City heeft de Premier League hervat met puntenverlies. Achteraf mocht het over de 0-0 tegen Wolverhampton Wanderers niet eens klagen. Leicester speelde dik een kwartier met tien man vanwege een rode kaart voor Hamza Choudhury. Bovendien maakte Wolverhampton met hun spel meer aanspraak op de drie punten. The Wolves dachten in de eerste helft ook op voorsprong te komen. Maar een doelpunt van Willy Boly werd afgekeurd op advies van de VAR. De videoscheidsrechter zag dat Boly's teamgenoot Diogo Jota een millimeter buitenspel had gestaan en ging het doelpunt niet door.